Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au fost chemați să intervină la domiciliul lui din Capitală şi l-au găsit pe Costin Mărculescu mort.

Conform Poliției Capitalei, la adresă au mers polițiști ai Secției 12, după ce la 112 a fost primit un apel că un bărbat nu a mai răspuns la ușă sau la telefon de mai mult timp.

„Au fost solicitate și echipaje din cadrul ISUBIF, iar în prezența unor martori s-a pătruns în locuință, unde a fost găsit decedat un bărbat. Cazul a fost preluat de Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei”, precizează Poliția București.

Actorul a fost găsit în cadă, au declarat surse din cadrul ISU, pentru Mediafax.

Corpul neînsuflețit al lui Mărculescu a fost ridicat și transportat la INML pentru necropsie.

„Se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul”, potrivit Poliției.

Născut în anul 1969, Mărculescu este cunoscut în special pentru rolul din filmul „Liceenii”.

Primele ipoteze

O primă ipoteză a morții actorului a venit de la Mara Bănică, una dintre prietenele apropiate ale lui Costin Mărculescu. Jurnalista a mărturisit în emisiunea prezentată de Dan Capatos că, cel mai probabil, actorul a suferit un infarct, mai ales că în urmă cu câțiva ani a chemat salvarea pentru că avea un puseu de tensiune.

”Nu a fost vorba despre sinucidere, el a avut o depresie când şi-a pierdut toţi banii şi nu şi-a mai revenit. Era hipertensiv, trebuia să ia medicamente toată viaţa”, a mărturisit Mara Banică, la emisiunea lui Dan Capatos.

Aceasta exclude varianta sinuciderii, chiar dacă însuși actorul declara într-o emisiune TV, acum ceva ani, că a ajuns să înțeleagă gestul făcut de Mădălina Manole, cu ani în urmă. Actorul avea probleme financiare mari, el afirmând că din 2005 e un ”campion al ghinioanelor”.

”Un om care are planuri nu se sinucide”

”El avea planuri şi un om care are planuri nu se sinucide. Cel puțin, asta cred eu. Ultima oară, am vorbit în carantină, pe un grup de WhatsApp”, a declarat jurnalista pentru Observator.

Se pare că actorul intenționa să lanseze o carte. ”Vorbea despre cartea asta pe care urma să o lanseze, despre o plecare în America, să cânte la un restaurant. Mai deprimat decât ar fi fost în alte dăți nu mi s-a părut”, a adăugat Mara Bănică.

Iată ce spune și fosta sa iubită, Cristina. Aceasta e de asemeni de părere că actorul a murit din cauze naturale:

„El avea probleme cu inima. Când eram împreună, venea des ambulanța la el”, a spus Cristina, fosta iubită a lui Costin Mărculescu.

Actorul urma să împlinească 51 de ani la sfârșitul acestei luni.

Vezi și Actor găsit mort în casă, la numai 60 de ani

Citește și: