Vedeta a spus că are o stare bună de sănătate şi că nu îi este ruşine de acest diagnostic îndelung stigmatizat.

Billy Porter, care a câştigat un trofeu Primetime Emmy şi a fost nominalizat de două ori la Globurile de Aur pentru interpretarea personajului Pray Tell, un maestru de ceremonii seropozitiv în serialul de succes ”Pose”, despre cultura LGBT+ şi evenimentele travesti din New York, a spus că a contractat HIV în 2007 şi că s-a simţit eliberat după ce i-a mărturisit acest lucru mamei sale.

”Sunt mai sănătos decât am fost vreodată. Aşa că e timpul să lăsăm totul deoparte şi să spunem o poveste diferită. Nu mai există stigmat – să terminăm cu treaba asta”, a declarat actorul american, în vârstă de 51 de ani, pentru The Hollywood Reporter.

”Sunt mult mai mult decât un simplu caz de diagnostic. Şi dacă nu vreţi să lucraţi cu mine din cauza condiţiei mele, nu sunteţi demni de mine”, a mai spus starul american.

Virusul imunodeficienţei umane (HIV) a provocat panică în anii ’80, când nu exista un tratament, însă, în prezent, infecţia cu HIV poate acum fi tratată.

Două treimi din cele aproximativ 38 de milioane de persoane care trăiau cu HIV în 2019 urmau un tratament cu antiretrovirale, care împiedică transmiterea virusului şi previne declanşarea SIDA, potrivit unei statistici a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Ratele de infectare au scăzut semnificativ în rândul bărbaţilor gay şi bisexuali în unele ţări după lansarea pe piaţă a pilulelor pentru profilaxie pre-expunere administrate zilnic (PrEP), care au o eficienţă de cel puţin 99% în prevenirea contractării HIV.

Și fostul jucător de rugby galez Gareth Thomas, precum şi Jonathan van Ness, vedeta emisiunii pe teme de frumuseţe ”Queer Eye”, difuzată de Netflix, au dezvăluit în 2019 că trăiesc cu HIV. Și Charlie Sheen mărturisea în 2015 că are HIV.

Vezi și Thalia face noi dezvăluiri despre boala cumplită de care suferă: „Durerea pe care o simt nu poate fi descrisă în cuvinte”

Citește și:

O știi pe actrița din reclamele cu ”prea bun, ca la țară”? Drama neștiută care a făcut-o să se retragă din lumina reflectoarelor

Încă o graviduță în showbiz. Andreea Ibacka e însărcinată cu al doilea copil. Ce frumos a făcut Cabral anunțul