Scoţianul în vârstă de 77 de ani a spus că fanii nu îl vor mai vedea pe scenă. În urmă cu un an şi jumătate, într-un interviu, el anunța că renunță la reprezentaţiile live, după o carieră de peste cinci decenii.

Ultimul său turneu s-a încheiat în 2017. Anul trecut, el a spus că şi-ar dori să mai urce pe scenă, însă nu era pregătit pentru asta.

„Parkinsonul a făcut creierul meu să funcţioneze diferit şi, pentru comedie, trebuie să ai un creier bun”, a spus acum Connolly, care, în 2012, a fost ales cel mai influent actor britanic de stand-up din toate timpurile.

„A fost frumos şi a fost frumos să fiu bun la asta. A fost primul lucru la care am fost bun şi sunt încântat şi recunoscător pentru asta”, a adăugat el.

Întrebat cum se simte în prezent, el a răspuns: „Iau medicamente bune. Câte şase pastile pe zi”.

Refuză să meargă la evenimente legate de Parkinson

Connolly nu vrea însă să lase Parkinsonul să îl definească. „Îmi este cerut mereu să merg la evenimente legate de Parkinson şi să petrec timp cu oameni care au această boală, dar nu sunt de acord cu asta.

Nu cred că trebuie să laşi Parkinsonul să te definească şi nici că toţi prietenii tăi să fie oameni bolnavi de Parkinson. Nu cred că este neapărat bine pentru tine. Aşa că nu o fac”.

Connolly, născut în Scoţia pe 24 noiembrie 1942, a fost premiat în 2012 cu BAFTA pentru întreaga carieră, iar în 2017 a primit titlul de cavaler din partea reginei Elisabeta II a Marii Britanii, pentru serviicile aduse industriei de divertisment şi pentru acţiunile sale caritabile.

Vezi și Ozzy Osbourne, de 71 de ani, a dezvăluit că suferă de Parkinson. Medicii americani nu-l pot ajuta

Citește și: