Aceștia s-au declarat „total devastaţi” de moartea actorului, relatează AFP.

„Suntem cu toţii devastaţi de pierderea lui Matthew”, au declarat Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc şi David Schwimmer într-o declaraţie comună, prima de la decesul survenit sâmbătă. Am fost mai mult decât colegi pe platou. Suntem o familie”, au mai spus aceștia.

Actorul a murit la vârsta de 54 de ani, el fiind găsit inconştient în jacuzzi, în casa sa din Los Angeles, de către asistentul său.

De la moartea sa, colegii săi din „Friends” au păstrat tăcerea.

„Sunt atât de multe lucruri de spus, dar deocamdată ne vom rezerva un moment pentru a plânge şi a procesa această pierdere de neînţeles”, au explicat ei în declaraţie.

„Deocamdată, gândurile şi dragostea noastră se îndreaptă către familia lui Matty, prietenii şi toţi cei care l-au iubit în întreaga lume”, au mai transmis ei.

Matthew Perry se lupta de ani buni cu dependenţa sa de analgezice şi alcool. Cauza morţii sale nu este încă cunoscută.

Plecarea sa neaşteptată a provocat o avalanşă de omagii, de la personalităţi importante de la Hollywood până la premierul canadian Justin Trudeau.

Un adevărat fenomen cultural, serialul „Friends”, difuzat între 1994 şi 2004, a marcat o întreagă generaţie de telespectatori.

Acesta relatează aventurile unor prieteni veseli – Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Ross şi Chandler – în New York, presărate cu relaţii romantice, în special între Monica şi Chandler şi saga fără sfârşit dintre Rachel şi Ross.

De la anunţul morţii lui Matthew Perry, au reacţionat şi co-creatorii serialului, Marta Kauffman şi David Crane.

„Suntem şocaţi şi profund, profund întristaţi… Încă pare imposibil”, au explicat aceştia într-o declaraţie comună cu producătorul executiv Kevin Bright.

Pe lângă succesul serialului „Friends”, care i-a adus o faimă mondială, Matthew Perry a jucat în filme precum „Love at First Sight and Consequences” şi „My Killer Neighbour”.

LMKMEDIA_FRIENDS-SEASON-2-SERIES-LMK110-37SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 22

65 de şedinţe de dezintoxicare care au costat peste 9 milioane de dolari

În spatele camerei de filmat, actorul s-a luptat mult timp cu demonii săi. În memoriile sale publicate anul trecut, el a mărturisit că a fost supus la 65 de şedinţe de dezintoxicare, cheltuind peste nouă milioane de dolari în acest proces.

De asemenea, a suferit mai multe intervenţii chirurgicale legate de problemele sale de dependenţă de droguri, inclusiv o operaţie de şapte ore la colon în 2018, ajungând să spună la un moment dat: „Ar trebui să fiu mort”.

Într-o recentă apariţie televizată, actorul a surprins publicul recunoscând că a suferit de anxietate severă „în fiecare noapte” în timp ce filma „Friends”.

Potrivit TMZ, la locul decesului actorului, sâmbătă, nu au fost găsite droguri. Antidepresive şi medicamente împotriva anxietăţii au fost găsite în locuinţa sa.

Omagii peste omagii

Și Maggie Wheeler, care a jucat rolul lui Janice în serial, a transmis un mesaj.

„Ce pierdere. Lumea îți va duce dorul, Matthew Perry. Bucuria pe care ai adus-o atât de multor oameni în timpul vieții tale mult prea scurte va dăinui veșnic. Mă simt atât de binecuvântată de fiecare moment creativ pe care l-am împărtășit”.

Și Morgan Fairchild, care a jucat rolul mamei lui Chandler, s-a arătat devastată de veste.

„Am inima frântă de moartea prematură a fiului meu, Matthew Perry. Pierderea unui actor atât de genial și tânăr este un șoc. Transmit iubire și condoleanțe prietenilor și familiei, în special tatălui său, John Bennett Perry, alături de care am lucrat în Flamingo Road & Falcon Crest”, a scris ea duminică, la câteva ore de la anunțul morții lui Perry.

Selma Blair a publicat şi ea un mesaj pe Instagram: „Cel mai vârstnic iubit al meu. Cu toţii l-am iubit pe Matthew Perry, în special eu. În fiecare zi. L-am iubit necondiţionat. Şi el pe mine. Sunt devastată. Am inima frântă. Vise plăcute, Matty. Vise plăcute”.

Mira Sorvino, care a jucat alături de Matthew Perry în lungmetrajul de televiziune „Parallel Lives” din 1994, a spus că umorul starului american era „unic”.

„O, nu! Matthew Perry! Suflet blând şi tulburat! Fie ca tu să găseşti pace şi fericire în Rai, să-i faci pe toţi să râdă cu umorul tău unic!”, a scris Mira Sorvino pe reţeaua de socializare X, fostă Twitter.

Vezi și Ultimele imagini cu Mathew Perry în viață și poza bizară, ca o premoniție, pe care a publicat-o pe Instagram dar și Părinții lui Mathew Perry, un monument de durere la locul tragediei. Mama actorului din „Friends”, chemată să recunoască trupul fiului ei, mort la doar 54 de ani

Citește și:

Adelina și Cristi Chivu, sărutul perfect. Câtă pasiune și după 15 ani de căsnicie! Antrenorul și-a sărbătorit ziua de naștere

Cum arată fratele Cleopatrei Stratan și cum se înțeleg cei doi. E o diferență de 7 ani între ei!