Dacă până acum multora nu le venea să creadă că și bărbații pot fi victime ale abuzurilor sexuale, Brendan e un astfel de exemplu. Într-un interviu acordat revistei GQ, acesta, ajuns la 49 de ani, divorțat și cu trei copii, a povestit episodul care l-a marcat multă vreme. Citatul nu poate fi prezentat integral, dată fiind sinceritatea crudă cu care actorul a povestit totul.

„Mâna lui stângă mi-a cuprins o fesă şi cu unul dintre degete m-a atins…”, a povestit Fraser, referindu-se la o zonă genitală sensibilă, adăugând: „Mi s-a făcut rău. Mă simțeam mic ca un copil. Simțeam că am un mare nod în gât. Simțeam că îmi venea să plâng”.

Agresorul său este unul dintre ”greii” de la Hollywood, Philip Berk, fost preşedinte al Hollywood Foreign Press Association (HFPA), asociaţia care organizează gala Globurilor de Aur. Incidentul a avut loc în 2003, când Fraser avea 35 de ani.

Brendan Fraseragresat sexualSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 19

Berk, care încă este membru HFPA, a cerut scuze, ulterior, însă bineînțeles că acestea au fost formale, deloc sincere. Mai mult, a lăsat să se înțeleagă că a procedat astfel în glumă.

”Am devenit deprimat. Mă învinovățeam și eram nefericit”

Fraser susține că acest incident l-a afectat extrem de mult. Nu a avut curajul să spună atunci ce s-a întâmplat de teama că va fi umilit sau cariera sa va avea de suferit. ”M-a făcut să mă retrag, să mă izolez. Am devenit deprimat”, mai spune actorul, unul dintre frumușeii de la Hollywood în acea vreme.

”Mă învinovățeam și eram nefericit”, își mai amintește el.

Povestea a ajuns până la urmă în presă, câțiva ani mai târziu, însă e prima oară când Fraser se referă la ea.

Vezi și Nadine dezvăluire cutremurătoare despre viața ei: ”Am fost agresată. S-a întâmplat în showbiz”

Citește și: