Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a explicat ducesei de Sussex, așa cum a făcut și în cazul lui Kate Middleton, că  este obligată să poarte mereu cu ea, în bagaj, un rând de haine negre, de doliu, ori de câte ori iese din țară, iar asta pentru situațiile în care un membru al familiei regale ar deceda în momentul în care Ducesa de Sussex ar fi plecată.

Astfel, ei sunt obligați ca la fiecare deplasare oficială în altă țară să-și pună în bagaj un rând de haine negre de urgență ca să le aibă la îndemână, în cazul în care se întâmplă să aibă loc vreun eveniment nefericit în familia regală. Monarhia vrea să se asigure că membrii familiei regale se vor sincroniza astfel cu funeraliile publice.

Regina Elisabeta a II-a se afla în Etiopia când a murit tatăl ei

Elisabeta a II-a a cerut în mod expres ca această regulă să fie respectată cu strictețe de toată lumea. Și asta, pentru că în 66 de ani de domnie, regina a încălcat această regulă morbidă și a regretat amarnic, pentru că a trecut prin cea mai dureroasă perioadă din viața ei. S-a întâmplat, chiar când a murit tatăl ei, regele George al VI-lea. Anunţul morţii tatălui său a venit în momentul în care se afla în vizită oficială în Etiopia, într-un tur al Commonwealth împreună cu soţul său Philip, ducele de Edinburgh. S-a întors imediat în ţară, urmând să fie proclamată regină, însă pentru că avea doar haine colorate, la aterizarea în Marea Britanie,  aceasta a fost nevoită să aștepte în avion hainele de doliu. Abia după ce s-a schimbat a ieșit în fața mulțimii ca o aștepta pe aeroport.