„Documentele matrimoniale au fost prezentate şi acceptate”, a declarat un reprezentant al Agenţiei imperiale. În aceste condiții, Mako a părăsit reşedinţa imperială Akasaka din Tokyo şi şi-a luat rămas bun de la familie, înclinându-se în faţa părinţilor şi îmbrăţişându-şi sora.

Prin căsătoria cu „un om obișuit”, prințesa Mako a renunțat la ritualurile unei nunți regale și a refuzat plata a aproximativ 153 de milioane de yeni (1,2 milioane de euro), oferită femeilor din familia regală la plecarea lor din familie.

profimedia-0639857711SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Astfel, Mako a devenit prima femeie din familia regală care a renunțat la ambele prerogative.

Prințesa Mako și Kei Komuro, și-au anunțat logodna în 2017.

Atunci, presa niponă scria despre partenerul prințesei că este un iubitor al oceanului, știe să schieze, cântă la vioară și gătește.

În anul care a urmat, cuplul a anunțat că amână nunta, pentru că ar fi avut nevoie de mai mult timp pentru a-și planifica viitorul împreună.

Prințesa a îndurat ani critici şi amânare pe tema căsătoriei cu Kei Komuro. Au fost aduse acuzaţii potrivit cărora mama lui Komuro a împrumutat bani de la un fost logodnic pentru studiile fiului ei şi nu i-a returnat. Această ceartă, încă rezolvată, a provocat scandal în Japonia, unde din partea familiei imperiale este aşteptat un comportament ireproşabil.

Meghan și Harry ai Japoniei

După căsătorie, se pare că cei doi soți se vor muta în America, acolo unde Komuro lucrează ca avocat.

Prin atitudinea lor, dar și datorită deciziei lor de a se muta în Statele Unite, Mako și Komoro au fost comparații cu Meghan Markle și Prințul Harry, ceea ce le-a adus porecla „Harry și Meghan ai Japoniei”.

La fel ca în cazul lui Meghan, Komuro a fost întors pe toate părțile de opinia publică. Cel mai recent a fost criticat pentru că a purtat coadă de cal când s-a întors recent în Japonia, considerându-se nepotrivit pentru cineva care urma să se căsătorească cu o prințesă să-și poarte astfel părul.

O iubire ca-n povești

Kei i-a cucerit inima prințesei la Universitatea Christian University, unde cei doi au fost studenți. Prințesa și Kei s-au întâlnit la o petrecere a facultății, organizată într-un restaurant din Tokyo, în urmă cu 9 ani, și de atunci au început să iasă la întâlniri tot mai des, Mako îndrăgostindu-se nebunește de colegul ei.

Potrivit presei japoneze, Mako l-a prezentat pe viitorul ei soț părințiilor săi, iar aceștia l-au acceptat.

Mako este al optulea membru al familiei regale care renunță la statutul ei pentru a duce o viață obișnuită. Mătușa ei, Sayako, a urmat o cale similiată în 2005.

Prințesa Mako a locuit într-un cămin din Anglia ca un elev obișnuit

Spre deosebire de alte familii regale, precum cea din Marea Britanie sau din alte țări europene, Împăratul și familia lui trebuie să stea departe de atenția publicului, cu excepția momentelor când se află în călătorii peste granițe sau la evenimente culturale. De altfel, Mako a devenit prima membră a familiei regale japoneze care a absolvit o facultate.

Fata cea mare a prinţului Akishino şi a prinţesei Kiko şi prima nepoată a împăratului japonez Akihito, a făcut un master în Artă la Universitatea Leicester.

Ea a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume în septembrie 2015, când s-a aflat că deşi acasă putea să trăiască în lux, ea a ales să ducă o viaţă normală de studentă în East Midlands, Anglia.

Tânăra a locuit în cămin timp de un an, s-a plimbat nestingherită prin campusul universităţii şi a lucrat la muzeul Coventry pentru a câştiga experienţă, fără ca nimeni să ştie care este originea acesteia. După ce şi-a terminat studiile, prinţesa Mako și-a făcut publică prezenţa pe teritoriul britanic, unde a dezvăluit că pentru ea a fost o experienţă extraordinară să trăiască aici ca un student obişnuit.

În plus, profesorii s-au declarat fascinaţi de tânăra prinţesă. “Este o studentă extraordinară. Mi-aş dori ca toţi studenţii să fie politicoşi şi atât de devotaţi ideilor lor şi ale celorlalţi. A fost o plăcere să lucrez cu ea”, a spus profesorul Simon Knell.

Citește și: Cine este femeia care a încărcat arma folosită de Alec Baldwin. Ce acuzații i se aduc

xAre 75 de ani și o viață ca un scenariu de film. Cum arată azi Mireille Matheiu