„Scumpa mea MAMA, ieri ți-ai luat rămas bun de la noi, de la această lume în care ai fost un ÎNGER și ai plecat într-o lume cu siguranță mai bună, fără suferință și fără durere. Sunt sigur că acolo SUS te așteaptă tata și împreună cu el veți redeveni familia de odinioară.

Nu îmi iau la revedere de la tine, deoarece vei exista în inima mea pentru totdeauna și undeva, cândva și cumva ne vom revedea și mă vei striga din nou Cristiane. TE IUBESC, MAMA!”, a scris pe Facebook fiul celor doi, Cristian, în seara de 9 iunie. Alexandru Arșinel s-a stins din viață pe 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani.

alexandru-arsinel-si-sotia-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Soția lui Alexandru Arșinel, imobilizată la pat de 7 ani

Marilena, văduva lui Alexandru Arșinel, a rămas paralizată în 2016, în urma unui accident stupid, petrecut în propria locuință. Pe vremea când trăia, Alexandru Arșinel povestea cu amărăciune despre drama prin care a trecut doamna vieții lui.

“Nu e bine. Suferă dincolo de tot ce vă închipuiţi că înseamnă o paralizie. Suferă de o tristeţe cumplită. Privirea ei transmite o tristeţe cumplită. Mă feresc să mă uit la ea, mă impresionează groaznic. Şi-a agăţat tocul şi s-a dus în cap. A făcut un hematom, a mers la doctor şi a zis că imediat trebuie operată, că moare altfel. După operaţie nu a mai putut să meargă. I-a lăsat vorbirea, i-a lăsat o mână. O femeie foarte frumoasă”, povestea Alexandru Arșinel, în emisiunea “ Legendele”, de la Antena 1.

Povestea de dragoste a soților Alexandru și Marilena Arșinel

Alexandru Arşinel a povestit în cartea lui, ”Alexandru Arşinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei”, lansată în 2012, despre povestea lui de dragoste cu Marilena, pe care a cunoscut-o la ștrand. Acesta era și motivul pentru care îi spunea atât de frumos, „fata de la ștrand”. Cei doi au avut 50 de ani de căsnicie și doi băieți, Bogdan şi Cristian, care le-au dăruit trei nepoței.

„La un moment dat, am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat, mi s-au lipit ochii de ea ca de un magnet. Nu am mai putut efectiv să îmi iau ochii de la ea. M-am apropiat şi am întrebat-o cum o cheamă, dar nu mi-a răspuns. Am plusat şi am întrebat-o: «Dar ce ai face dacă m-aş îneca?». S-a întors spre mine, mi-a zâmbit, dar tot nu mi-a răspuns!”.

După ce s-au căsătorit, începutul a fost greu, cu lipsuri. Au locuit o vreme într-o cameră, fost loc de „rendez-vous”, cu baia pe hol, la comun. Acolo s-a născut primul lor fiu, Bogdan. „Am păcălit-o! Cred că merita un bărbat mai bun decât mine, în sensul că n-am fost întotdeauna lângă ea când a trebuit. Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc!”, povestea Arșinel.

Citește și: Ce se întâmplă cu văduva lui Alexandru Arșinel, după moartea acestuia: „Nu mai e acasă”

Citește și: Cele mai emoționante momente de la înmormântarea lui Alexandru Arșinel. Soția l-a condus pe ultimul drum în scaun cu rotile, iar băieții l-au plâns tot timpul