Silvio Berlusconi a murit, anunță Agerpres.ro. Fost prim ministru, om de afaceri miliardar, care a condus Italia timp de nouă ani şi a creat cea mai mare companie media din ţară, a murit la 12 iunie, potrivit anturajului său şi unor surse citate de Reuters şi France Presse.

Berlusconi, care avea 86 de ani, suferea de leucemie „de ceva vreme” şi a dezvoltat recent o infecţie la plămâni. Partidul Forza Italia al lui Berlusconi face parte din coaliţia de dreapta a prim-ministrului Giorgia Meloni şi, deşi el însuşi nu a avut un rol în guvern, moartea sa este posibil să destabilizeze politica italiană în următoarele luni, notează Reuters.

Supranumit „nemuritorul” pentru longevitatea sa în politică, senatorul şi omul de afaceri, care a marcat profund peisajul politic al ţării sale, a fost din nou internat la spitalul San Raffaele din Milano, unde a fost spitalizat de mai multe ori, aminteşte AFP. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA

Italy: Silvio Berlusconi and Marta Fascina da Cracco at the Vittorio Emanuele gallerySeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

În martie 2022, Silvio Berlusconi a făcut o nuntă simbolică

Anul trecut, în luna martie, Silvio Berlusconi a făcut nuntă cu Marta Fascina, care este cu 53 de ani mai tânără decât el. Cei 5 copii ai lui au fost extrem de revoltaţi la momentul respectiv, tocmai de aceea, cununia civilă nu a avut loc, ci doar acea petrecere simbolică, de nuntă. Cei 5 copii ai lui Berlusconi s-au temut că tatăl lor, bătrân și bolnav, va muri şi averea lui uriaşă, de 7,2 miliarde de dolari, va ajunge la soția tânără.

Silvio Berlusconi are 5 copii

Reacția copiilor lui nu l-a împiedicat pe Berlusconi să facă o nuntă ca în poveşti cu Fascina. Nunta, despre care susţine că a fost simbolică, a avut loc la proprietatea sa istorică, Villa Gernetto, din oraşul Lesmo, situat la nord de Milano, iar ceremonia de cununie s-a făcut la o capelă.

Au fost prezenţi patru din cei cinci copii ai lui Berlusconi, Luigi (34 de ani), Barbara (38 de ani), Eleonora (37 de ani) şi Marina (56 de ani). A lipsit doar fiul Pier Silvio, de 54 de ani. Fascina este absolventă a Facultăţii de literatură a Universităţii Sapienza din Roma și deputată din partea Partidului Forza Italia.

Silvio Berlusconi, scandaluri sexuale și fascinație pentru femeile tinere

Se ştie că Berlusconi a avut mereu atracţie pentru femeile mult mai tinere şi că a fost implicat în scandaluri sexuale cu prostituate. Fascina este ultima lui cucerire după relaţia cu Francesca Pascale (37 de ani), care a durat din 2009, până în 2019. A fost căsătorit cu Veronica Lario (66 de ani), între 1990–2014, şi Carla Dall’Oglio (82 de ani), între 1965–1985. Din prima căsnicie au rezultat copiii Pier Silvio şi Marina, din a doua, Luigi, Barbara şi Eleonora.

Silvio Berlusconi a fost oblgat să demisioneze din funcţiile publice în 2011, din cauza scandalului ”bunga-bunga”, petrecrile deocheate la care au participat şi două românce. În 2013, Berlusconi a fost găsit vinovat de trafic de influență și sex cu o minoră, condamnat la şapte ani de închisoare, dar iertat de pedeapsă pentru că depăşise vârsta la care putea fi trimis în spatele gratiilor.

Citește și: Silvio Berlusconi se căsătorește în mod simbolic cu Marta Fascina. Doi dintre copiii lui Il Cavliere nu vor participa la eveniment

Citește și: Fostul premier italian Silvio Berlusconi a terminat relația cu iubita tinerică, după 10 ani. E singur la 83 de ani! Cum arată Francesca Pascale, mai tânără cu 49 de ani