Scriitorul Adrian Lustig, soțul Eugeniei Vodă, s-a stins din viață pe 23 iulie, la 69 de ani, anunță Adevarul.ro. Adrian Lustig s-a născut pe 29 septembrie 1953, la Bucureşti. A absolvit cursurile Facultăţii de Automatică a Politehnicii din Bucureşti, iar din 1989 a fost doctor în calculatoare electronice al Institutului Politehnic bucureştean.

Adrian Lustig a debutat în presă în 1979, în revista Luceafărul, iar trei ani mai târziu i-a apărut  primul volum, romanul „Romanţă cu stagiari“.

Prima apariţie la televiziune a avut loc în 1987, cu teleplay-ul „O poveste romantică“, iar debutul în teatru s-a petrecut la Iaşi, în 2002, cu piesa „Circul Matteo“.

eugenia-voda-si-fiul-sau-alexandru-lustigSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Adrian Lustig, soțul Eugeniei Vodă, a scris „Nunta mută“ și „Funeralii fericite“

Cea dintâi piesă radiofonică, „Poker“, i s-a jucat în 2003, iar primul film, „Nunta mută“, în 2008. „Funeralii fericite“, odiseea dulce-amăruie a unui român aspirant la naturalizare în Franţa, este romanul care l-a readus în atenţia lumii literare.

În ianuarie 2023 anunța, cu bucurie, că filmul „Nunti, botezuri, înmormîntări”, regizat de fiul său, după cartea scrisă de el, domina topul netflix, în România.

„Nunti, botezuri, înmormîntări” e tot pe locul întâi în clasamentul Netflix după o săptămână (7 zile în cap). Felicitări întregii echipe, dar mai ales regizorului Alexandru Lustig, care a tras lozul cîștigător de la primul film (ăsta e filmul lui de debut)!”, anunța Adrian Lustig.

A mai scris: „Romanţă cu stagiari“, „Legea timidităţii universale“, „Un loc pe roată“, „Un băiat ura o fată“, „Un ceai cu tipele de sâmbătă“, „Poker“ şi alte două comedii.

Adrian Lustig era căsătorit cu celebra realizatoare TV Eugenia Vodă și au un fiul, pe regizorul Alexandru Lustig (37 de ani).

Anunțul morții lui Adrian Lustig l-a făcut Serghei Mizil, pe Facebook. „Cele mai proaste zile sunt alea-n care auzi c-ai mai pierdut un prieten. E vorba de Adrian Lustig. Scriitor și scenarist de top, prieten de-o viață. Dac-ați văzut Nunta mută sau Funeralii fericite, în care-am jucat și eu, știti despre ce vorbesc. Dacă nu, puneți mâna și vedeți-le. Păcat, mare păcat, da’ asta-i viața“.


Și actorul Valentin Teodosiu a scris un mesaj emoționant, pe Facebook. ‘’E pentru prima oară când îmi doresc ca o știre cum ar fi vestea dispariției dragului meu prieten, Adrian Lustig, să fie falsă! E nedrept ca un mare dramaturg și scenarist de film să plece dincolo atât de timpuriu, când încă mai putea să ne bucure cu umorul său unic!

Am avut onoarea și marea bucurie să joc în piesele lui de teatru care au umplut sălile Teatrului de Comedie ani de zile: Poker, Clinica… Nunta mută are un succes imens și filmul a luat 32 de premii internaționale! Filmele Poker și Ultimul corupt din România au umplut sălile de cinematograf! Fie-i memoria binecuvântată! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe frumoasei sale familii!’’.

Citește și: A murit Josephine Chaplin, una dintre fiicele lui Charlie Chaplin. Legendarul actor a avut 4 soții și 11 copii

Citește și: Ileana Șipoteanu și Dumitru Lupu, iubire pe viață și dincolo de ea. El a murit chiar de ziua ei, pe 22 iulie 2017