„Din păcate, Răzvan, prietenul si fratele nostru, nu mai este printre noi. Din fericire, e într-un loc mai bun, unde se poate odihni după anii de călătorii si miile de concerte. Dumnezeu să te odihnească, Răzvan, să mângâie și să întărească familia!”, a postat trupa Proconsul, pe Facebook. Răzvan Gorcinski încetase colaborarea cu trupa Proconsul în luna iulie, anunțând acest lucru pe Facebook: „Am încetat colaborarea cu trupa Proconsul. Deși trăim sub același cer, avem orizonturi diferite”, a scris regretatul toboșar.

razvan-gorcinski1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Răzvan Gorcinski era internat în spital cu septicemie. Impresara Florența Marin a transmis pe Facebook că Răzvan era în stare gravă din cauza unei septicemii, informează Digi24. La rândul ei, Paula Iorga, văduva lui Leo Iorga, îndemnase internauții la o rugăciune colectivă.

„Vreau să ne adunăm cu gândurile și rugăciunile noastre în jurul unui om special, un artist talentat și un suflet frumos. Artistul nostru drag, Răzvan Gorcinski, se află într-o luptă acerbă pentru viața lui. În urmă unei septicemii neașteptate, care a pus stăpânire pe corpul său plin de viață, starea lui de sănătate este critică. Răzvan nu este doar un nume în lumea muzicii, ci și un prieten drag și un coleg de neuitat.

A lăsat amprenta să muzicală în trupe de legendă care au creat povești precum PACT by Leo Iorga & Adrian Ordean, a împărtășit pasiunea să pentru ritmuri alături de Proconsul și mai recent, Kempes, dar și la Morandi și Antract, iar acum se află la răscrucea unei bătălii vitale”, a scris Florența Marin joi, 31 august, înainte să se producă tragedia.

Ulterior, Florența Marin a oferit detalii și despre moartea tragică a toboșarului. ”Sâmbăta trecută a avut un spectacol, la Suceava, dar, înainte de concert, nu se simțea prea bine. Spunea că are ceva probleme la stomac. Dar, a rezistat. A făcut probele, pe scenă, deși era foarte cald, a susținut concertul cu bine, părea că și-a mai revenit.

Apoi, fiecare artist s-a dus în camera lui, să se odihnească. Duminică dimineață, l-au găsit inconștient, în camera lui de hotel. Au chemat Salvarea, l-au dus la spitalul din Suceava.

Nu s-a mai putut transporta la București, pentru că i-au cedat toate organele, făcuse septicemie. A murit acum o oră. Se poate, uitați, să cânți, să cobori de pe scenă și să mori cu zile! El este încă la Suceava, la spital. Vom anunța când va avea loc înmormântarea”, a declarat Florența Marin, pentru Playtech.ro

Răzvan Gorcinski și soția sa, Mădălina

A murit Răzvan Gorcinski. Mesajul tulburător al soției

Soția lui Răzvan Gorcinski a găsit și ea putere să își strige durerea pe pagina de Facebook. „Iubirea mea, soțul meu minunat… ultimul tău mesaj: „Te iubesc enorm” îmi dă lumea peste cap! Și mai aveam atâtea să ne spunem! Atâta suferință ai lăsat în urma ta, atât chin pentru mine, pentru familia ta, colegi, prieteni, toată lumea te iubește! Îmi pare atât de rău, atât de rău…casa e atât de goală fără tine. O să fii în sufletul meu pentru totdeauna! Iubire ca a noastră nu va mai exista vreodată! Te iubesc… chiar dacă moartea a reușit sa ne despartă! Drum lin în ceruri, cântă pentru îngeri și povestește-le despre viața noastră frumoasă și fericită!”.

Și Paula Iorga, văduva lui Leo Iorga, a lăsat un gând în social media. „Fie ca Bunul Dumnezeu să te pomenească în Împărăția Lui, Razvan, acolo unde nu-i durere, întristare sau suspin Condoleanțe și putere familiei tale!”.

Citește și: Doliu în lumea muzicii: Solistul unei trupe legendare s-a stins din viață, la 76 de ani

Citește și: Bodo, mai sincer ca oricând despre viața personală. A fost la un pas să se despartă de soție: ”Faptul că noi nu aveam copii…”. Ce i-a ținut împreună