În urmă cu aproape o săptămână, actorul Thury Ștefan pierdea lupta cu o boală grea, cancerul la cap. ”A murit Thury al meu drag. Era foarte bine, până acum două luni, când a fost diagnosticat cu cancer la cap, cu metastaze, avea tumoare. Nu a fost un cancer operabil, medicii nu au avut ce să îi mai facă, în două luni s-a stins din viață, s-a topit pe picioare.

Am stat lângă el până în ultima sa clipă de viață. Ultimele lui cuvinte au fost: ”Mai am puțin și mor. Să știi că te iubesc foarte mult!”. Iar eu i-am zis: ”Thury, nu o să mori, nu te las eu să mori!”. Ieri, la 7.00 dimineața, a plecat…”, spunea, zilele trecute, văduva actorului, Mioara, conform Playtech.

Thury Ștefan, actor cunoscut din „Nea Marin miliardar” a fost primul soț al Ancăi Pandrea. Aceasta a dezvăluit recent cum a fost căsătoria acestuia, în ce condiții s-au despărțit și de ce nu a mers la înmormântarea lui.

Unul dintre ultimii actori din „Nea Marin miliardar”, Thury Ștefan, a decedat zilele trecute, pe 4 aprilie, lăsând un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut, a familiei și prietenilor. Odată cu moartea acestuia, actriță Anca Pandrea, în vârstă de 77 de ani, a mărturisit un lucru pe care puțini îl știau. „A fost primul meu soț”.… și-a început povestea fosta vedetă din „Numai iubirea”.

thury-stefan4SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Ea s-a despărțit de el, din cauza unui alt bărbat

„Când aveam 19 ani, am fost căsătorită, eram în București, iar el era din Timișoara, dar era angajat balerin la Maia Plisețkaia, marea balerină rusoaică.

Era angajat la „Teatrul Tănase”, balerin, apoi a plecat în armată, iar eu m-am împăcat cu fostul iubit. Și când s-a întors, i-am spus, dragul de el, iar el atât a spus: Am plecat” a declarat pentru Click! Anca Pandrea.

Ce au făcut imediat după divorț

Dar povestea e mai complexă de atât. „După ce am fost în Moscova, la o filmare la „Cântecele marii”, cu Dan Spătaru, am ajuns la Satu Mare, unde m-a întrebat cineva de ce nu divorțez.

Noi nu ne-am mai sunat, nu am mai vorbit unul cu celălalt, însă am rămas căsătoriți, până am revenit în București și am făcut-o.

Ne-am întâlnit, am mers la tribunal, pentru că nu era notar ca acum. Am divorțat, ne-am luat de mână, ne-am dus la un băruleț care era lângă „Teatrul de comedie”, am băut o votcă amândoi, am mai vorbit, ne-am pupat și ne-am luat la revedere”, își amintește Anca Pandrea.

„Una dintre fostele soții a vrut să vorbesc urât de el”

„Căsnicia asta a durat foarte puțin, dar practic a durat mult, amândoi fiind prin alte părți ale țării. Ne-am mai văzut în Timișoara când am fost cu spectacolul „Pețitoarea” în turneu și a venit la mine în cabina de probe și am vorbit.

Am prezentat spectacolele de la „Melody Bar”, unde el era dansator, iar după veneam acasă împreună. Apoi, m-a mai sunat de câteva ori. El s-a recăsătorit, a avut copii.

Una dintre fostele soții a vrut să mă pună martor la tribunal, la proces, să vorbesc urât de el, însă nu am vrut. Nu aveam de ce, cum să-l vorbesc de rău?!”, a povestit actrița.

De atunci, Anca Pandrea nu a mai vorbit cu el. „Am văzut pe Facebook că stătea cu soția lui, cu care era de 40 de ani la Câmpul Lung Moldovenesc, și făcea metaloplastie. Nu am mers la înmormântare, eu după Iura nu merg după nimeni”, a mărturisit Anca Pandrea.

Cine a fost Thury Ștefan

Originar din Timișoara, Thury Ștefan a fost considerat drept unul dintre cei mai mari balerini ai României, dar și un actor apreciat.

S-a remarcat în filme precum „Fram ursul polar”, „Veronica”, „Actorul și sălbaticii”, „Nea Mărin miliardar”, „Libelula” sau „Cântecele mării”.

Thury a fost coleg de scenă cu Toma Caragiu și Gheorghe Dinică.

Și Anca Pandrea are probleme de sănătate

În ultimii ani, problemele de sănătate s-au amplificat pentru actrița Anca Pandrea! Din nefericire, actrița are nevoie de butelie de oxigen pentru a putea să respire mai bine.

„Am insuficiență cardiacă și pulmonară, am și gastrită. Dar cel mai grav e că nu pot să respir cum trebuie”, a mai spus Anca Pandrea.

Vezi și Anca Pandrea, operată de urgență. Ce s-a întâmplat cu soția regretatului Iurie Darie

Citește și:

Cine este Monica Odagiu. Actrița, care a lovit mortal un pieton, s-ar fi iubit cu Dan Bittman

Monica Odagiu a accidentat mortal un bărbat. Prima reacție a actriței: „Sunt traumatizată”