Fostul mare fotbalist Pelé (Edson Arantes do Nascimento) era sub tratament pentru cancer de colon, din 2021. El fusese spitalizat în ultima lună din cauza mai multor afecțiuni. Agentul său, Joe Fraga, a confirmat decesul, potrivit AP. Pelé era internat în spitalul Albert Einstein din Sao Paulo din data de 29 noiembrie. Recent, medicii anunţau că Pele are insuficienţă cardiacă şi renală şi cancerul progresează.

A murit Pelé. Fiica lui a anunțat decesul pe Instagram

Anunţul trist a fost făcut de fiica brazilianului, Kely Nascimento, pe Instagram. “Tot ce suntem suntem datorită ţie. Te iubim infinit. Odihneşte-te în pace”, a scris fiica lui Pelé, postând şi o fotografie cu mâinile lui Pelé şi ale copiilor şi nepoţilor, unite.

Considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai mari jucători de fotbal, Pelé a petrecut aproape două decenii încântând fanii și uimind adversarii ca cel mai prolific marcator, cu clubul brazilian Santos și cu echipa națională a Braziliei.

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani.
Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a murit la 82 de ani. Foto: PROFIMEDIA

De-a lungul carierei, Pele a stabilit multe recorduri. Golul său numărul 1.000, din penalti, a fost înscris în faţa unui public în delir, în 1969, pe stadionul Maracana. A marcat cinci goluri într-un meci de şase ori şi a reuşit 92 de hat-trick-uri. La un meci cu Botafogo, în 1964, a marcat opt goluri. În total, Pele a înscris 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri, scrie News.ro. După retragerea din activitatea de fotbalist, Pele şi-a folosit statutul de ambasador pentru a-şi promova ţara, pentru ONU şi UNICEF.