Vestea tragică a fost anunțată de soțul ei, într-o postare pe rețelele sociale. „Olivia Newton-John (73 de ani) a murit liniştită la ferma ei din California de Sud în această dimineaţă, înconjurată de familie şi prieteni. Cerem tuturor să respecte intimitatea familiei în această perioadă foarte dificilă. Olivia a fost un simbol al triumfurilor şi al speranţei de peste 30 de ani, împărtăşindu-şi lupta cu cancerul de sân”, a scris soțul actriței, John Easterling, pe Facebook. 

John Travolta si Olivia Newton John s-au imbracat pentru prima oara in costumele din GreaseSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 19

A murit Olivia Newton-John. Actrița s-a luptat ani la rând cu cancerul la sân

În 1992, artista a fost diagnosticată prima dată cu cancer la sân, pe care l-a învins, şi a susţinut campanii privind efectuarea de analize în acest sens. Un centru oncologic din Melbourne îi poartă numele – Olivia Newton-John Cancer Wellness Research Center, scrie News.ro. Al doilea diagnostic i-a fost pus în 2013. Atunci a fost vorba despre un nou cancer de sân care s-a extins la umăr, obligând-o să amâne un turneu în SUA şi Canada. Boala nemiloasă a recidivat, în 2017.

Olivia Newton-John a făcut istorie cu rolul din „Grease”, alături de John Travolta

Olivia Newton-John s-a născut pe 26 septembrie 1948, în Cambridge (Anglia). Când avea vârsta de 5 ani, familia ei s-a mutat în Australia. A debutat discografic în 1971, cu „If Not for You”. De atunci, a lansat numeroase single-uri care au ajuns pe primul loc în topurile internaţionale. Discografia sa cuprinde 28 de albume de studio, cel mai recent fiind „Friends for Christmas”, apărut în 2016. A devenit cunoscută la nivel mondial graţie rolului din musicalul „Grease” (1978), care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur. A jucat în peste 20 de producţii artistice şi de televiziune, între ele numărându-se „Xanadu” (1980), „It’s My Party” (1996) şi „A Few Best Men” (2011). 

Citește și: A fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4, însă continuă să fie optimistă. Cum reușește Olivia Newton-John să-și păstreze moralul ridicat

Citește și: John Travolta și Olivia Newton-John s-au îmbrăcat pentru prima oară în costumele din Grease, după 41 de ani!