Decesul artistului a fost confirmat de SMURD pe contul de Facebook. „Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!” a scris pe pagina de socializare Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Ulterior, și Mara Bănică, a anunțat decesul pe contul de Facebook, în descrierea unei fotografii în care era surprins maestrul alături de familia jurnalistei. „Speram sa nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Sa te ierte bunul Dumnezeu si sa ti Odihneasca sufletul in Rai!”, a scris Mara Bănică.

Solistul va fi înmormântat foarte repede, din cauza condițiilor epidemiologice, în Cimitirul Străulești 2, lângă fiul său, Mihăiță, de 32 de ani, trecut la cele veșnice în 2018, fiind bolnav de tetrapareză spastică.

Nelu Ploieșteanu a murit la 70 de ani, după ce a fost internat în stare gravă la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca în 16 martie, unde era intubat. Artistul a avut o formă gravă a bolii, plămânii săi fiind afectați în proporție de 70%. Infecția COVID-19 asociată cu problemele medicale preexistente, i-a fost fatalăsolistului.

Interpretul va fi înmormântat în Cimitirul Străulești 2, alături de fiul Mihăiță, care a părăsit această lume la 32 de ani, în aprilie 2018. Acesta era imobilizat la pat, fiind bolnav de tetrapareză spastică. Cauza degradării lui a fost un vaccin făcut în copilărie. Atunci, medicii le-au spus părinților că singurul lor fiu nu se va recupera niciodată și va avea nevoie de atenție specială din partea lor pentru tot restul vieții.

Astistul și soția sa, Elena Ploieșteanu au fost devastați de durere după ce și-au pierdut fiul. Dispariția băiatului le-a produs un gol în suflet. Solistul s-a gândit la el și în zilele când se afla la Terapie Intensivă. De pe patul de spital i-a transmis uneia dintre fiice că regretă că nu a apucat să meargă la cimitir, la Mihai, pentru a-i aprinde o lumânare, înainte de a ajunge în spital.

„ Ne spunea că e tare supărat că nu a mai ajuns la mormântul fiului său și îi spunea fiicei, care l-a însoțit la spital, să se ducă să-i aprindă o lumânare, când se va încheia carantina, în Jud. Ilfov. A venit la spital pe 11 martie, dar a plecat pe semnătură. A revenit pe 13 martie, pentru că nu putea respira. Să dea Dumnezeu să se facă bine!”, a dezvăluit un cadru medical, pentru Impact.

Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu, s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova. La doar şase ani, cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian.

În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul „Mugurelul” (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda), scrie Agerpres. Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

Nelu Ploieșteanu cânta la acordeon de la 18 ani și avea patru fete. Din anul 1990 și până în prezent a lansat 18 albume.

Citește și:

Denisa de la Bambi, de nerecunoscut! Cum arată artista la 34 de ani

Ștefania a răspuns, în sfârșit, întrebării care stătea pe buzele tuturor. Are sau nu silicoane?