Actrița a fost aleasă pentru rolul care avea să o facă celebră și să îi aducă nominalizări la premiile Grammy pentru originile sale siciliene. „Francis (Francis Ford Coppola – regizor, n. red.) m-a întrebat dacă platoul arată ca o adevărată casă siciliană”, spunea ea în 1988. „I-am spus să pună o statuie a Sfântului Anton pe perete”, povestea ea.

În 1974, când trebuia silmeze în coșciug, tot pentru ”Nașul”, a refuzat, pe motiv că era superstițioasă.

King s-a născut la New York din părinți italieni. Tatăl ei era muzician și a murit când ea avea doar 11 ani. A trăit cu mama sa în Bronx.

În afară de rolul din „Naşul” (The Godfather), King a apărut alături de Danny Aielo în „Brooklyn State of Mind” din 1998 şi în telenovela „All My Children”.

Cânta jazz

Puțini știu că a avut o carieră prolifică în muzică, concertând în cluburi de-a lungul deceniilor. A lansat cel de-al 20-lea album în 1992, şi a susţinut ultimul concert live în 2000.

King a fost căsătorită de două ori – prima dată cu trompetistul Tony Fruscella, la vârsta de 17 ani, mariaj care a ținut nouă ani. Ulterior, s-a căsătorit cu trombonistul Willie Dennis, în 1961, dar acesta a murit în urma unui accident de maşină, patru ani mai târziu. Fiica ei din prima căsătorie, Graysan Simental, a murit în 2008.

Foto: Hepta

Vezi și Câinele-erou care a salvat o grămadă de oameni, după cutremurul din Italia, a murit otrăvit

Citește și: