Florin Condurățeanu a murit. Unul dintre cei mai îndrăgiţi jurnalişti din România, Florin Condurățeanu a murit luni, în urma unui stop cardio-respirator. Anunţul trist a fost făcut în urmă cu puţin timp, de Mihai Gâdea, potrivit Antena 3.

„Colegul şi prietenul nostru, unul dintre cei mai minunaţi oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurăţeanu, a încetat din viaţă. De-a lungul timpului, prin natura meseriei mele, am cunoscut şi lucrat cu foarte mulţi oameni.

Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurăţeanu. În urmă cu puţin timp am aflat că scumpul nostru coleg şi prieten a intrat în stop cardio-respirator şi cu toţii am sperat ca Florin Condurăţeanu, aşa cum a învins întotdeauna, în profesie, în viaţă, să învingă şi în această seară. Dar bătălia aceasta, iată, nu a câştigat-o.
Ceea ce însă a câștigat a fost bătălia cu întreaga viață. Ne aflăm la finalul unui drum al unui om de un talent, de o generozitate, de o bunătate, cum nu știu câți alți oameni l-ar putea concura vreodată. Florin Condurățeanu este cunoscut de marele public pentru modul în care și-a exercitat profesia. Și-a exercitat-o impecabil.

A fost alături de cei mai iubiți români și a reușit să le spună poveștile. A reușit să meargă în domeniul sanitar, de exemplu, cu o talent și cu o vocație rar întâlnită. Florin Condurățeanu, mai mult decât orice însă și-a iubit țara, i-a iubit pe care locuiesc în această țară. A luptat întotdeauna pentru marile valori când acestea erau nedreptățite. Florin Condurățeanu și-a iubit țara mai mult decât propria viață”, a spus Mihai Gâdea, luni seara, în exclusivitate la Sinteza Zilei.

Florin Condurăţeanu a murit. Care a fost ultimul lui articol

Editorialist la „Jurnalul”, Condurăţeanu a publicat ultimul articol luni dimineaţă, intitulat „De un secol, Rapid driblează plictiseala”.

Jurnalistul devenise celebru şi pentru expresia „Vă pup pe suflet!”. Acesta a avut colaborări şi cu OTV, în perioada în care televiziunea lui Dan Diaconescu făcea valuri.

Florin Condurăţeanu avea 71 de ani. În luna mai a acestui an, Florin Condurățeanu a acordat un ultim interviu. El a discutat pe îndelete despre cariera sa, cu jurnalistul Mirel Curea, în cadrul emisiunii „Dosare de presă”, difuzată pe evz.ro.