Rudele sale informaseră anterior despre decesul ei, într-un anunţ apărut în ziarul francez Le Figaro.

Josephine Chaplin s-a născut în Santa Monica, California, în 1949. Ea a fost unul dintre cei 11 copii ai lui Charlie Chaplin (1889-1977) şi provenea din a patra căsătorie a marelui actor de comedie cu actriţa Oona Chaplin (1925-1991), o fiică a dramaturgului american Eugene O’Neill (1888-1953).

Josephine a devenit cunoscută pentru rolul May în adaptarea cinematografică a lui Pasolini din 1972 a „Povestirilor din Canterbury’ de poetul englez Geoffrey Chaucer. Ea a trăit mulţi ani la Paris. Fotografii: Profimedia

Charlie Chaplin și Josephine Chaplin, în anul 1957. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Josephine Chaplin, biografie

Josephine Chaplin a fost al şaselea dintre cei 11 copii ai lui Chaplin şi al treilea din cei opt cu O’Neill, actriţă şi fiica dramaturgului laureat al premiului Nobel Eugene O’Neill, se arată în biografia publicată de News.ro.

Chaplin a cunoscut-o  pe Oona O’Neill în 1942 şi s-a căsătorit cu ea în anul următor. Potrivit Biroului Chaplin, vedeta cinematografiei mute „a găsit în sfârşit adevărata fericire şi se pare că amândoi şi-au găsit sufletul pereche, în pofida faptului că Oona avea doar 18 ani, iar Charlie 53”.

Josephine Chaplin s-a născut în Santa Monica, California, în martie 1949. Ea a apărut pentru prima dată pe ecran la vârsta de trei ani, în Limelight, filmul din 1952 scris, regizat de tatăl ei şi cu el rolul principal. A apărut şi în filmul „O contesă din Hong Kong”, în 1967. Dar Chaplin a jucat preponderent în filme franceze, printre care „Nuits rouges” şi „À l’ombre d’un été”.

Mai târziu, Josephine Chaplin a condus biroul familiei Chaplin din Paris şi a sponsorizat ridicarea unei statuie a tatălui ei în Waterville, Irlanda.

Josephine Chaplin a fost căsătorită de două ori, cu omul de afaceri grec Nikki Sistovaris şi cu arheologul Jean-Claude Gardin. 

Potrivit Hollywood Reporter, lui Josephine Chaplin i-au supravieţuit fraţii ei, Michael, Eugene şi Christopher; surorile Geraldine, Victoria, Jane şi Annette; şi fiii ei, Charly, Julien şi Arthur. Anunţul privind moartea ei menţiona că înmormântarea va avea loc la Paris „în intimitatea familiei”.

Charlie Chaplin, în 1920. Foto: Profimedia

Charlie Chaplin, o legendă cu trecut amoros tumultuos

Charlie Chaplin a trăit din 1889 până în 1977 și a avut o carieră de peste 75 de ani. El a crescut la Londra și a început să lucreze de la vârsta de  9 ani, iar la 19 ani deja era comediant și urca pe cele mai mari scene. După doar câțiva ani a devenit cel mai cunoscut actor din întreaga lume, iar notorietatea lui atrăgea femeile ca un magnet.

Astfel, el a avut numeroase aventuri amoroase și nu mai puțin de patru mariaje. Însă, de departe cea mai controversată a fost ultima sa căsnicie, cu frumoasa Oona O’Neill, fiica laureatului Nobel în literatură, Eugene O’Neill.

Tânăra a trecut peste dorința tatălui ei și l-a refuzat pe marele scriitor J.D. Salinger ca să se mărite cu actorul britanic, care era cu 35 de ani mai în vârstă decât ea. Ei au avut împreună nu mai puțin de opt copii. Aceștia au urmat pasiunea tatălui lor și i-au călcat pe urme. Fiica lor cea mare, Geraldine Leigh Chaplin, s-a bucurat de un succes uriaș și a devenit o mare actriță, iar fata ei cu regizorul Patricio Castilla, Oona Castilla Chaplin, a moștenit, de asemenea, pasiunea pentru actorie și se bucură de același succes.

Citește și: Cât de frumoasă este nepoata lui Charlie Chaplin! Are 32 de ani, a moștenit talentul bunicului ei și este o actriță celebră

Citește și: A murit Jane Birkin. Actrița și cântăreața, simbol al anilor ’70, a fost găsită decedată în locuința sa din Paris