Starea sa de sănătate părea că se îmbunătățește după mai bine de trei luni de spitalizare, dar din păcate actorul s-a stins din viață.

Actorul era internat de mai bine de trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală. Ion Dishiseanu, în vârstă de 87 de ani, se infectase cu o bacterie periculoasă și foarte rezistentă, care i-a provocat o pneumonie bilaterală.

Fiica artistului mărturisea, în urmă cu ceva timp, că erorile unor medici ar fi condus la înrăutățirea stării de sănătate a tatălui său.

“S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Acolo ni s-a spus că e important să facă și un CT. 

Analizele au fost interpretate greșit. Ni s-a spus că este cancer. Nu are niciun cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva și o biopsie.

La acea biopsie, o bacterie i-a infectat plămânul. Nu este vorba despre coronavirus. Este o bacterie foarte agresivă. Din punctul meu de vedere este o minune că vorbim despre el astăzi și că este încă alături de noi. A avut un diagnostic greu. Așa a ajuns la Spitalul Floreasca și medicii de acolo l-au pus pe picioare”, mărturisea Ioana Dichiseanu.

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.

A fost cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Ion Dichiseanu  a cunoscut-o pe Simona Florescu pe când avea 52 de ani, iar ea abia împlinise vârsta majoratului. Cei doi s-au căsătorit repede, iar la scurt timp a venit pe lume singura lor fiică. După un mariaj de 23 de ani, Simona și Ion Dichiseanu au divorțat în toamna anului 2009. Cei doi foști soți au rămas în relații foarte bune.

Vezi și Noi detalii despre starea lui Ion Dichiseanu, internat la ATI de la începutul anului. Ce spune fiica lui. Iată de la ce a pornit totul!

Ultima dorință a lui Ion Dichiseanu, la aniversarea vârstei de 87 de ani. De ce îi era dor

Marea iubire dintre Ion Dichiseanu și diva Sara Montiel. S-au cunoscut în Liban, la un festival

Ion Dichiseanu, în 2019, despre cum a scăpat cu viață în timpul cutremurul din 1977

Citește și:

În ce hal a ajuns. Arată ca un om al străzii. A fost unul dintre cei mai talentați și iubiți actori de la Hollywood, iar acum la 80 de ani e de nerecunoscut

O știi pe actrița din reclamele cu ”prea bun, ca la țară”? Drama neștiută care a făcut-o să se retragă din lumina reflectoarelor