Jan Hilgen, pensionar al statului olandez, recăsătorit după divorțul de Angela Similea și care locuia în Drumul Taberei, a murit la Spiatalul Universitar din Capitală, notează gândul.info. Acesta avea multiple comorbidități, printre care diabet și hipertensiune. Mai mult, acesta a stat acasă mai bine de o săptămână de la declanșarea bolii. În cele din urmă, soția sa a chemat Salvarea.

Probleme mari cu legea

În 1998, pe vremea când era director general al reprezentanţei din Bucureşti a firmei “Tehnical Transactions International Establishment”, Hilgen a fost cercetat penal pentru obţinerea frauduloasă a două credite bancare. Primul credit era de 480.000 de dolari, contractat în 1993, iar cel de-al doilea, de 622.000 de dolari, fusese contractat în 1995.

”Ca urmare a neachitării lor şi prin neplata dobânzilor, prejudiciul creat de Hilgen s-a ridicat la 1,7 milioane de dolari! Raportul nefiresc al olandezului cu justiţia din România a continuat însă. În octombrie 2002, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciul Poliţiei Economico-Financiare, a început urmărirea penală împotriva lui Jan Hilgen pentru infracţiunea de înşelăciune”, nota presa autohtonă acum zece ani, conform Fanatik.

”Fostul soţ al Angelei era acuzat că a emis o factură de vânzare de echipamente sportive în valoare de 250.447.424 de lei către Federaţia Română de Atletism, fără a deţine în realitate aceste echipamente, deşi federaţia achitase contravaloarea comenzii”, susțineau atunci surse autorizate din anchetă.

În cele din urmă, prejudiciul a fost recuperat în totalitate, prin aplicarea sechestrului asigurător, iar cercetarea penală a lui Hilgen a fost continuată până la finalizare cu cel în cauză în stare de libertate.

Jan Hilgen era pensionar al statului olandez, care îi achita acestuia suma de 5.000 de euro anual, adică 500 de euro pe lună.

Băiatul Angelei Similea este stabilit în Statele Unite

Angela Similea are un singur copil, pe Sorin, stabilit de mai bine de două decenii în Statele Unite ale Americii. Tată a doi copii – Grace și Christian, pe care îi are din căsnicia cu Bianca Toma – Sorin este angajat al unei companii IT.

”La absolvire, când s-a dus la interviu pentru angajare la City Bank, a fost acceptat să lucreze la City Corp, la firma mamă, acolo unde sunt capii. Iar salariul nu era de 20.000 de dolari, cum ar avea un absolvent, ci 35.000, plus zece la sută la sfârşitul anului. Imens. Mi se pare imens”, povestea mândră solista despre fiul ei.

Deși poartă numele de Sorin Hilgen, Sorin este fiul rezultat din idila solistei cu instrumentistul Sorin Movileanu. În prezent, bărbatul locuiește în Belgia și nu a mai vorbit cu fiul lui de mai bine de zece ani.

Ce spunea Angela Similea despre Jan Hilgen: ”Mă apostrofa: ce eşti tu? Tu eşti un nimeni…”

Căsnicia Angelei Similea cu Jan Hilgen s-a întins de-a lungul a 17 ani, dar nu a avut numai episoade fericite, potrivit declarațiilor făcute de celebra cântăreață de muzică ușoară.

Căsătorit cu Angela Similea vreme de 17 ani, Jan Hilgen s-a despărțit de marea artistă în termeni nu prea cordiali, așa cum povestea chiar interpreta de muzică ușoară în biografia ei.

Pe Jan l-am cunoscut aici, în ţară, într-un grup de prieteni de-ai mei din America. El s-a îndrăgostit fulgerător de mine, la prima vedere.

Nu l-am considerat niciodată un bărbat frumos, ci unul plăcut. Îmi făcea plăcere devotamentul lui, repetatele lui cereri în căsătorie”, își amintea Angela Similea începuturile relației cu Jan.

”Mi s-a părut un om cinstit… Şi cu toate acestea – mă amuză şi azi – mariajul nostru a fost discutat în termeni contractuali. Eu eram pentru el o cifră de afaceri înaltă prin tot ceea ce reprezentam”, a continuat artista.

“Era curtenitor, multă vreme îndrăgostit, bogat, un om care mi-a «preluat» cu eleganţă prietenii şi colaboratorii cei mai apropiaţi… Lungă vreme a fost o căsătorie reuşită”, a rememorat cântăreaţa în biografia ei.

“Soţul meu nu deschidea nici o uşă fără să spună «sunt soţul Angelei Similea», pentru că altfel, fiind cetăţean străin, i-ar fi fost mult mai greu, în orice minister sau întreprindere de comerţ exterior”, își aduce aminte Angela Similea.

N-a putut scăpa de boala asta, băutura!”

”Ei bine, soţul meu, deci, venea târziu, marcat de această boală, eu consider că e o boală de care n-a putut scăpa, băutura, şi mă apostrofa: «Ce eşti tu? Cine eşti tu? Tu eşti un nimeni, un rahat…».

Eu nu mai cântam, nu mă mai chema nimeni, stăteam încremenită, perplexă de ceea ce vedeam la televizor, cu genunchii adunaţi sub mine pe o canapea… Iar el mă apostrofa cu dispreţ. A şi plecat până la urmă”, a povestit Angela Similea.

După divorțul de Jan Hilgen, Angela Similea și-a refăcut viața alături de politicianul Victor Surdu, care a încetat din viață pe 7 aprilie 2011, răpus de un cancer pancreatic la vârsta de 63 de ani.

Vezi și Angela Similea, umilită și folosită de primul soț: „Stăteam încremenită, perplexă… cu genunchii adunați sub mine pe o canapea… Iar el…”. Incredibil! Ce comportament…

Citește și:

Alec Baldwin a fost fotografiat în timp ce îi îmbrățișează pe soțul și pe fiul Halynei Hutchins, femeia pe care a împușcat-o accidental

Urmează să nască primul copil, iar acum a spus și ”DA”! Nicole Cherry se mărită!