Anunțul a fost făcut pe Facebook de către fiica sa, Ana-Maria Socaciu: „O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer.

Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”.


Folkistul avea 68 de ani şi în ultima lună a fost internat în spital. La începutul lunii septembrie, Marina Almăşan spunea că fostul soţ a ajuns de urgență la Spitalul Carol Davila, din București, după ce i-ar fi cedat rinichii.

În urmă cu 11 ani, Victor Socaciu a primit rinichii unei fetițe de 10 ani, operaţia fiind realizată de medicul Mihai Lucan. Potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu, care l-a denunţat pe medic, rinichii puteau să salveze doi adolescenţi, care au murit, chiar în timp ce se întorceau spre casă de la dializă, din Cluj-Napoca, relatează adevărul.ro.

Mărturia fostei soții, Maria Almășan

Și Marina Almășan, fosta soție a cântărețului, a anunțat pe Facebook decesul acestuia: „Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare , la venirea pe lume.

Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica.

Drum lin, spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea.

Fiul nostru, Victor Socaciu, va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici, de pe pământ…”.

Victor Socaciu a avut COVID-19 în aprilie, când a fost internat. Cântărețul de folk avea mai multe probleme de sănătate, iar în 2009 a suferit un transplant renal, fiind acuzat atunci că a sărit peste rând.

Născut pe 14 ianuarie 1953 la Brașov, Victor Socaciu a provenit dintr-o familie de oameni simpli, dar „foarte deschiși”, după cum spunea chiar artistul în biografia sa, unde a mărturisit că era atât de impresionat de romanțele pe care i le cântau părinții săi, încât se ascundea sub masă și plângea – chiar dacă nu înțelegea ce însemna o iubire trecută.

Vezi și Victor Socaciu, infectat cu Covid, e în continuare la spital. Fiica lui a spus cum se simte acesta, la 68 de ani: ”Să ne rugăm pentru sănătatea lui!”

Citește și:

Crăciun în doliu. Tatăl Oanei Sîrbu a murit: ”Dacă aveai încă un pic de răbdare…”

Cum se simt Cristina Cioran și fetița ei de doar câteva luni, după ce au luat Covid