,,Silvia Năstase ne-a părăsit” a anunțat Teatrul Național București, care prezintă pe pagina de Facebook și un mesaj emoționant transmis de familia actriței. În ultimii ani, chipul blajin i-a devenit și mai cunoscut, datorită reclamelor la adezivul Corega, care au fost difuzate pe posturile TV românești. Silvia Năstase s-a născut pe 5 mai 1943, la Bucureşti, și a murit duminică, 11 iunie 2023.

„Doamna SILVIA NĂSTASE, actriță a Teatrului Național din București în perioada 1980 – 2004, a părăsit scena vieții la vârsta de 80 de ani.

Ne-o amintim cu drag în roluri din spectacolele „Take, Ianke și Cadîr”, „Romeo și Julieta”, „Așteptând la Arlechin” sau „Trilogia Antică”. A debutat la TNB în „Gimnastică sentimentală” (regia N.Al. Toscani) și a încheiat activitatea scenică cu „Povestiri din zona interzisă” (regia Tudor Ţepeneag).

În perioada 1965 – 1981 a lucrat la Teatrul de Stat din Brăila și la Teatrul Municipal din Ploiești, cu zeci de roluri în spectacole memorabile. În film, a fost remarcată în serialul TV „Lumini și umbre” sau în „Nunta de piatră” și „Iarba verde de acasă”.

„Drum lin printre stele Silvia, pe scena infinită a universului teatral la făurirea căruia ai trudit cu pasiune, dedicare, modestie și pură dragoste pentru arta dramatică. Îți mulțumim pentru momente de neuitat care vor rămâne în sufletul nostru pentru eternitate.

Îți multumesc pentru că ai fost o mamă și o bunică minunată, făuritor de univers teatral, ce ne-a insuflat dragostea pentru această formă de artă. Ne-ai educat să fim curajoși, să trăim frumos și sincer. Te iubim”, a transmis familia actriței.

Colegii și prietenii din TNB subscriu cu tristețe celor de mai sus și se roagă pentru sufletul său! Pentru cei care doresc să aducă un ultim omagiu, înmormântarea va avea loc miercuri, 14 iunie, ora 13.00 la Cimitirul Andronache (Strada Cornișei, nr.77, București). Dumnezeu să o aibă în pază!”.

Ce boală a răpus-o pe Silvia Năstase, la 80 de ani

Potrivit Paytech.ro, actrița se lupta de ceva vreme cu o boală nemiloasă, fiind diagnosticată cu cancer. Fiul ei a decis să o interneze într-un azil pentru persoanele vârstince, unde a putut primi îngrijirile de care avea nevoie. Actorul Andrei Ionescu, care a fost coleg cu Silvia Năstase, a dezvăluit că starea ei se deteriorase vizibil în ultima vreme.

„Din câte știu, Silvia a fost în ultima vreme internată într-un azil de bătrâni, era foarte bolnavă, se pare că se lupta de ceva vreme cu cancerul. Fiul ei a dus-o la un cămin de bătrâni, ca să fie îngrijită foarte bine, avea și el problemele lui.

Prietenele ei actrițe au fost chiar acum câteva zile la ea, deja îi era foarte rău, s-au dus să își ia la revedere de la ea. Noi i-am apreciat talentul, a fost o actriță talentată, din generația de aur. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a declarat Andrei Ionescu, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Citește și: Doliu în lumea teatrului. Actrița Klara Tompa a murit la doar 48 de ani: „A pierdut bătălia cu o boală fatală”

Citește și: Doliu uriaș în muzica românească! A murit Leluț Vasilescu de la Compact