Vestea tragică a fost anunțată de fiul acestuia, Mihai Stănescu, care a publicat și o fotografie emoționantă cu părinții săi. Traian Stănescu a plecat din această lume la 3 ani după ce și-a pierdut soția, pe marea actriță Ilinca Tomoroveanu.

”Acum dansează în ceruri amândoi… Zbor lin, TATA!”, a scris Mihai Stănescu, pe Facebook. 

Traian Stănescu nu a mai rezistat fără iubita lui soție, cu care a împărțit mai bine de 4 decenii de viață. Actrița Ilinca Tomoroveanu, nepoata marelui poet şi om politic Octavian Goga, s-a stins din viaţă pe 2 mai, la 77 de ani. Iată că acum a urmat-o și el.

Actorul Traian Stănescu a avut o contribuție importantă în teatru și film, iar cu ani în urmă a fost răsplătit cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

O viață trăită în lumina reflectoarelor

Actorul de teatru şi film Traian Stănescu s-a născut la 27 martie 1940, în localitatea Făget, judeţul Timiş. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia Actorie, promoţia 1961, la clasa profesorului G.D. Loghin. După absolvire, a fost repartizat la Teatrul de Stat din Piatra Neamţ (1961-1964), însă după 3 ani s-a mutat în București.

Aici a început la Teatrul C.F.R. Giuleşti (1964-1965), apoi la Teatrul Mic (1967-1968). Din 1968 a desfăşurat o bogată activitate la Teatrul Naţional Bucureşti.

Printre rolurile jucate se află: Luigi – „Sâmbătă, duminică, luni”, „Maşinăria Cehov”, „Crimă pentru pământ”, „Amanţii însângeraţi”, „Numele trandafirului”, ”Strigoii”, „Ondine”, „Moştenirea”, „Îmblânzirea scorpiei”, „Danton”, „Regele Lear”,  „Năpasta”, „Nuntă însângerată”.

În cinematografie, Traian Stănescu este cunoscut pentru rolurile din „Dragoste lungă de-o seară” (1964), „Castelanii” (1967), „De trei ori Bucureşti” (1967), „Surorile Boga” (1968), seria „Mărgelatu” (1980-1986), „Probleme personale” (1981), „Orgolii” (1982).

Ilinca Tomoroveanu şi Traian Stănescu s-au iubit mai bine de 4 decenii

În spatele cortinei, Traian Stănescu și Ilinca Tomoroveanu deveneau cei mai calzi părinți şi bunici. În 1977, după o lungă prietenie, Ilinca Tomoroveanu s-a căsătorit cu actorul Traian Stănescu, iar rodul iubirii lor e fiul Mihai Stănescu, operator tv.

De câţiva ani, cei doi erau bunicii lui Victor Alexandru, cel mai răsfăţat membru al familiei.

Vezi și Actorul Louie Anderson a murit la 68 de ani. Suferea de cancer

Citește și:

La 40 de ani, Britney Spears dă vestea cea mare! E însărcinată cu iubitul tinerel: ”Dacă sunt doi copii acolo, o iau razna!”

Andreea Mantea face alergie la unul dintre cele mai banale alimente. Are erupții pe tot corpul, pentru care trebuie să ia 10 pastile pe zi!