Superba actriță italiană, ce s-a născut pe 20 septembrie 1934, recunoaște că reușește să afișeze și azi la 83 de ani o siluetă impecabilă datorită faptului că a urmat toată viața o dietă sănătoasă. Ea recunoaște că este adepta dietei mediteranene, în care a inclus însă și pastele, specifice italienilor.

Sophia Loren susține că dieta ei se bazează pe alimente neprocesate precum fructe, legume, păstai, nuci și diverse semințe, salate, cereale integrale, lactate, ulei de masline, carne de pasare și mult pește, din care a exclus cât de mult a putut dulciurile și grăsimile.

„Tot ceea ce sunt se datorează pastelor”, spunea Sophia Loren. Însă, aceasta mărturisește că mănâncă doar o farfurie cu paste pe zi, iar acestea sunt preparate în mod sănătos, cu ulei de măsline, verdețuri și mirodenii, fără să le combine cu carne.

SOPHIA LORENSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Citește și: Anunțul trist făcut de o mare actriță! Se retrage din carieră la 45 de ani: „Gata! Am terminat!”

Sophia Loren este adepta dietei mediteranene

„O farfurie pe zi de spaghete, fără ca asta să facă parte din vreo dietă. În rest, nu mănânc multe grăsimi şi dulciuri, chiar dacă acestea din urmă îmi plac foarte mult”, a dezvăluit actrița.

„Dieta contează cel mai mult. Trebuie să ai grijă ce mănânci. Mănâncă bucăți foarte, foarte mici. (…) Mănânc foarte multe salate, puțină carne și diverse fructe. Evit pâinea. Prea multă pâine nu e bună că îngrașă”, explică actrița.

Micul dejun al Sophiei Loren este unul destul de light. Bea o cafea fără cafeină și mănâncă fructe sau o brioșă. De altfel, Sophia Loren a dezvăluit că secretul longevității sale este faptul că în fiecare seară, la cină, consumă un pahar de vin roșu. În rest, nu pune gura pe alte băuturi alcoolice.

Citește și: Sharon Stone a împlinit 60 de ani, dar nu-și arată deloc vârsta și se comportă ca o adolescentă. Imagini incredibile cu celebra actrița

Își spală părul cu șampon pentru bebeluși

Însă, celebra actriță recunoaște că face în fiecare zi mișcare. Face câte o plimbare de o oră și apoi 45 de minute de stretching și are grijă să doarmă cel puțin 8 ore pe noapte. „De obicei mă trezesc  la 5 dimineața, iar la ora 20.00  mă bag în pat”, a declarat actrița. Folosește o cremă cu vitamina A pentru zona ochiilor și are loțiune de față din apă de trandafiri. „Eu merg, merg, merg mult. Plimbarea e foarte bună pentru inimă. Trebuie să ai grijă de tine. Nu mânca foarte mult, încearcă să te relaxezi, citește, privește apusul, fă lucruri care îți plac”, a mai precizat Sophia.

De asemenea, Sophia susține că își spală părul cu sampon pentru copii și îl vopsește doar când este absolut necesar.

Citește și: