Mălina Olinescu, fiica artistei Doina Spătaru,  s-a stins din viață, pe 12  decembrie 2011, într-un mod tulburător. Aceasta s-a sinucis, aruncându-de la etajul 6, de la balconul apartamentului în care locuia, lângă Gara de Nord,  destinul ei fiind frânt la doar 37 de ani.

Vestea a șocat pe toată lumea, mai ales că Mălina părea să aibă toate motivele să fie fericită și să se bucure de viața ei. Avea succes pe plan profesional, fiind considerată una dintre cele mai bune voci feminine de la noi, și se pregătea să se căsătorească din nou.  La vremea respectivă, s-a scris că vedeta suferea de depresie, după ce trecuse printr-un divorț, și lua medicamente să-și trateze afecțiunea. Deși avea planuri mari cu iubitul ei, Sebastian Gabriel,  se pare că cei doi începuse să se certe frecvent și ea amenința că se va sinucide, ceea ce a și făcut într-un final.

Artista a recurs la acest gest extrem după ce a avut o ceartă puternică cu Sebi, care era cu 12 ani mai tânăr. Ei au decis să se despartă, iar Mălina i-a pus hainele la ușă, dându-l afară și pe cățelul lor și a refuzat să mai răspundă la telefon sau la ușă. Tot în acea seară urâtă de iarnă, în noaptea  de 11 spre 12 decembrie 2011, artista  a hotărât  să-și încheie și socotelile cu viața, fiind dărâmată de faptul că nu reușea să fie împlinită și pe plan sentimental.

 

Au fost găsite urme pe balustradă

Mama Mălinei, artista Doina Spătaru, a povestit că după moartea ei violentă, procurorii au deschis o ancheta. Ei au solicitat un raport medico-legal de necropsie si au confiscat telefonul și calculatorul ca să verifice convorbirile telefonice și toata activitatea fiicei ei, din ultimele ei ore de viață. Doina Spătaru a vorbit într-un interviu mai vechi pentru Wowbiz.ro despre rezultatul anchetei. Deși durerea că și-a pierdut fiica nu va putea fi niciodată alinată, ea nu caută vinovați pentru tragedia care a avut loc și încearcă să se resemneze.

„La un moment dat, am primit de la Procuratură dosarul anchetei. Stiți, atunci la moartea sa, procurorii au venit acasă și au ridicat probe. Au luat telefonul și calculatorul ei si au verificat activitatea sa din acea noapte. Acolo, din convorbirile ei cu Sebi, acel băiat cu care ea era de vreo trei ani, s-a văzut că ei aveau unele discuții. În raportul de la Procuratură scrie clar că totul s-a întâmplat între 12.30-12.45 noaptea. Ei bine, în urma cu 5 minute, ea îi telefonase lui și apoi îi trimisese un mesaj. În sâmbăta aceea, în ziua de dinainte, Mălina avusese o criză puternică și el, iubitul, nu i-a răspuns, așteptând să îi treacă. Este clar că fata mea a trimis acel mesaj, nu încape îndoială, dar este posibil sa-l fi trimis pe fondul medicamentelor. Un alt lucru important care m-a pus pe gânduri mi-a fost spus de procurorul de caz. Mi-a zis că s-au găsit urme pe balustradă. Nu alte urme, urmele ei, dar urme dinamice. S-au folosit substanțe speciale și așa le-au văzut. Așa că, eu nu pot să zic nici așa, nici așa. Uneori, înclin să cred ce mi-a spus procurorul, alteori pendulez gândindu-mă că totul se poate să se fi întâmplat pe fondul medicației”, a declarat Doina Spataru pentru WOWbiz.ro.

Doina Spătaru a precizat clar că nu îl învinovățește nicio clipă pe bărbatul care a fost iubitul fiicei ei, pentru ceea ce s-a întâmplat, spunând că fiica ei avea o stare emoțională delicată.

Mălina Olinescu a încercat să se sinucidă și în 2007

„Nu există un vinovat. Nu e nici vina lui, nici a Mălinei. El nu era pregătit și ea era prea firavă și delicată pe partea emoțională. Voia pe cineva, voia să stie că e protejată. Am dus-o la doctor, am dus-o la preoți. Credeti-ma, noi toți am făcut tot ce am putut, dar așa a fost cu ea. Ea nu a fost singură, dar uneori așa se simțea. În acești trei ani ai lor de iubire au fost multe episoade de convulsii. Exista și diferența asta de vârstă între ei doi, de vreo 12 ani, nu mai știu, dar și o diferență de gândire și de a vedea viața. Mălina voia o relație stabilă, căsătorie și copil, iar el era nepregătit pentru toate acestea. Mălina a forțat prea mult ca să iasă cum voia ea”, a mai povestit Doina Spătaru pentru WOWbiz.ro.

Mălina Olinescu a debutat la ”Școala vedetelor” (TVR), iar în 1998 a reprezentat România la concursul Eurovison cu piesa ”Mi-e dor de tine”.Competiţia s-a desfășurat la Birmingham, în Marea Britanie. Ea a obţinut atunci şase puncte şi s-a clasat pe locul 22.

Mai mult, talentata artistă s-a sinucis în același mod în care a făcut-o, în 1981, și tatăl ei, actorul Boris Olinescu, care s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc.

Mălina mai ameninţase de câteva ori că se va sinucide, ci chiar  a mai şi încercat, imediat după divorţ, în 2007, când a luat o supradoză de medicamente. Însă, medicii au reușit să o salveze.  Nu același lucru s-a întâmplat și în decembrie 2011.Doctorii au încercat atunci s-o resusciteze vreme de o jumătate de oră, chiar pe caldarâmul din fața blocului ei, unde zăcea într-o baltă de sânge, dar nu s-a mai putut face nimic pentru ea.

 

Citește și: