În luna februarie 2023, la oficiile de stare civilă s-au înregistrat 5.099 căsătorii, cu 195 mai multe decât în luna ianuarie 2023. Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr.202/2010 a fost de 1.925 în luna februarie 2023, cu 1.268 mai multe decât în luna ianuarie 2023, se arată în datele oficiale publicate de INS (Institutul Național de Statistică).

Ilinca Vandici divorțează de Andrei Neacșu. Au un băiețel de 5 ani

În acest tip de statistici intră și divorțurile vedetelor noastre, care s-au separat pe cale legală sau care urmează. Cel mai recent, dar încă nefinalizat, este divorțul Ilincăi Vandici de Andrei Neacșu. Prezentatoarea de la Kanal D a confirmat oficial despărțirea de bărbatul cu care are un băiețel de aproape 6 ani. Ilinca Vandici (36 de ani) și Andrei Neacșu (33 de ani) s-au cunoscut în 2016, iar câteva luni mai târziu s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii fastuoase, la care au participat câteva sute de persoane. În 2017 s-a născut fiul lor, Zian.

ilinca-vandici-si-andrei-neacsu-3SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Deea Maxer a divorțat de Dinu Maxer. Au doi copii

După 18 ani de relație și doi copii frumoși, Deea și Dinu Maxer au decis să se despartă. Anunțul a fost făcută de către cei doi pe conturile lor de socializare, la finalul lunii martie.

„Am decis sã ne încheiem căsătoria după 18 ani de relație plini de iubire, fidelitate, respect și muncã depusã cot la cot în tot ceea ce am construit! Ne suntem recunoscători pentru această călătorie, în care am fost, pe rând, piloti!”, a fost mesajul Deei. Cei doi au divorțat la notar, amiabil, au custodie comună și au rămas și vecini. Dinu și Deea au doi copii, Maysa (3 ani) și Andreas (de 12 ani).

Citește și: Deea Maxer era doar o copilă când s-a îndrăgostit de Dinu: „Avea 15 ani, iar eu aveam 32. Am ținut totul ascuns”

Feli s-a despărțit de tatăl fiicei sale

Feli Donose a surprins pe toată lumea în dimineața zilei de miercuri, 28 decembrie, anunțând final de drum pentru povestea ei de dragoste. Feli Donose s-a despărțit de iubitul ei, Cătălin, tatăl micuței Nora Luna. Solista și-a anunțat fanii printr-un mesaj, pe contul ei de socializare.

„Vreau să știți de la mine că eu și Cătălin am hotărât de comun acord să ne despărțim. Ne-am iubit, dar, de la un timp, nu ne-am mai potrivit. Pe mine și Cătă ne leagă, de aici încolo, o relație de prietenie frumoasă, mult respect și, cel mai important, rolul de părinți ai Norei Luna.

Rog presa să ne respecte intimitatea, așa cum și eu am respectat presa la începutul carierei mele. Să avem un 2023 înfloritor”, a scris Feli Donose (36 de ani) pe Instastory. Feli (Felicia Donose) și Cătălin aveau o relație de mai bine de 5 ani, iar fiica lor a venit pe lume în noiembrie 2018.

Sore s-a despărșit de avocatul care o are pe Erin

Anul trecut, în mai, Sore anunța pe rețelele sociale că se desparte de tatăl fiicei ei, Erin, după 8 ani de relație. Sore și avocatul Mircea Julean nu au ajuns niciodată în fața ofițerului stării civile, deși au vorbit deseori despre căsătorie.

“Au fost 8 ani frumoși, care ne-au adus maturizarea și cea mai de preț realizare: pe Erin. De ceva timp, Mircea și cu mine nu mai formăm un cuplu, dar vom forma mereu o familie. Am simțit responsabilitatea de a face această postare, deoarece îmi asum faptul că sunt persoană publică, însă așa cum mi-am expus relația pe internet, cu la fel de multă discreție voi proceda și în acest caz”, a scris Sore Mihalache pe rețelele sociale.

Alina Sorescu, divorț cu scandal de Alexandru Ciucu. Au două fetițe împreună

În luna aprilie a anului trecut, Alina Sorescu și Alexandru Ciucu au decis să divorțeze, deși zvonuri despre despărțire tot apăruseră în ultimii ani. Divorțul a luat însă, căi nebănuite, căci cei doi părinți au ajuns să nu se mai înțeleagă și să nu mai comunice deloc. Iar cea mai recentă decizie a judecătorilor, aceea ca fetițele cuplului să stea când la mamă, când la tată, câte o săptămână, a bulversat-o de tot pe Alina.

Alina Sorescu și Alex Ciucu s-au cunoscut în 2008, în culisele Cerbului de Aur, unde ea era unul dintre prezentatori. Alina Sorescu și Alexandru Ciucu s-au logodit în Italia, la Florența, și au făcut nunta în România, pe 12 septembrie 2010, la Palatul Știrbey. A fost un eveniment grandios, desprins parcă din poveștile cu prinți și prințese. Cei doi au două fiice, Carolina (9 ani) și Raisa (7 ani).

Andreea Perju a divorțat după 13 ani de mariaj. Are două fetițe

Andreea Perju (38 de ani), blonda simpatică pe care o știți din „Fetele marinarului”, dar și din echipa de balet de la „Surprize, Surprize”, s-a separat oficial de soțul ei, cu care s-a căsătorit în noiembrie 2009. Andreea Perju și Cristi Dociu au divorțat, dar au rămas apropiați pentru cele două fetițe minunate, Mara (13 ani) şi Ada (9 ani), așa că decizia divorțului nu a fost una ușoară.

Citește și: Al Bano împlinește 80 de ani și face un anunț exploziv. Adevăratul motiv al divorțului de Romina Power: „O spun în premieră!”

Citește și: Irina Margareta Nistor a iubit în secret un bărbat însurat, ani buni: „Nu mi-a spus niciodată că vrea să divorțeze”