Keanu Reeves, unul dintre cei mai admirați bărbați de la Hollywood, și iubita lui, artista Alexandra Grant, s-au cunoscut acum ani buni. Au fost mai întâi prieteni, în 2011 au colaborat la o carte, “Ode to Happiness”, iar în 2016 au repetat experiența, cu ‘Shadows”, un volum scris de Reeves și ilustrat de Grant. În 2019, întreaga lume a aflat că cei doi se iubesc. Această relație vine ca o salvare pentru Keanu, care a suferit foarte mult în viața privată.

Prima apariție publică a celor doi a fost la un eveniment din Los Angeles, în noiembrie 2019. Marele public nu știe, însă, cu exactitate de când sunt împreună. Nici apropiații lor nu știu sau nu vor să spună, căci discreția este cuvântul de ordine în acest cuplu.

De atunci au fost pozați de paparazzi de câteva ori împreună, mereu ținându-se de mână. În urmă cu câteva luni, Keanu a fost întrebat despre cel mai recent moment de fericire pură. Starul din Matrix nu s-a sfiit să spună. „Acum câteva zile, cu iubita mea. Eram în pat, eram conectați, zâmbeam, râdeam și chicoteam. Ne simțeam grozav. Am fost cu adevărat fericit”.

Alexandra Grant, un artist reputat. Vorbește mai multe limbi

Alexandra Grant este un reputat artist vizual, care a produs o colecție impresionantă de lucrări de-a lungul timpului. Deși pune accent pe pictură ca principală modalitate de exprimare artistică, a experimentat și în alte părți ale acestui domeniu creativ.

Pentru că în copilărie s-a mutat la mai multe școli, Alexandra a fost expusă la culturi diverse, ceea ce și-a pus amprenta asupra ei. A petrecut ceva timp la o școală britanică din Mexico City, la un internat din Missouri, dar și la Școala Internațională din Paris. Grant vorbește engleză, franceză și spaniolă.

„Am crescut în Mexico City, Washington DC și Paris, mișcându-mă printre diverse limbi și culturi. Los Angeles s-a simțit ca acasă din momentul în care am sosit pentru prima dată aici, în 1995, în special datorită diversității oamenilor, idiomurilor, alimente și plante”, spunea ea, în 2019, pentru LA Weekly.

Alexandra Grant a fost profesoară de artă

Alexandra Grant
Alexandra Grant, iubita lui Keanu Reeves Foto: Profimedia

Provenind dintr-o familie de profesori, Alexandra Grant (50 de ani) a încercat și această profesie. A fost profesoară la ArtCenter College of Design din Pasadena, California, unde a lucrat din 2009 până în 2011. A ținut și un seminar la masterat la Cal State Northridge, în 2010. De asemenea, iubita lui Keanu a fost mentor în programul de masterat la distanță la un alt colegiu de artă, din 2013 în 2014. În 2015 a lucrat la Universitatea Syracuse.

Alexandra Grant și Keanu Reeves au colaborat profesional

Deoarece Grant și Reeves sunt prieteni de multă vreme, și-au unit forțele profesional pentru a publica „Ode to Happiness” în 2011, o carte cu ilustrații ale artistei și texte ale actorului. În 2016, și-au pus din nou talentele la bătaie pentru o altă colaborare, intitulată „Shadows”. Cartea de artă prezintă o serie de 54 de imagini fotografiate de Grant, bazate pe mișcările lui Reeves, scrie People.

Cărți și o editură deschisă împreună

„Nimeni nu se poate mișca așa cum o face el. Aceasta este o mare parte din motivul pentru care acele imagini sunt atât de interesante. Știam că dacă mișc camera în timp ce dansam împreună, ca fotograf și subiect, am putea crea aceste iluzii optice minunate”, a spus Grant despre proiectul lor comun.

În 2017, Grant și Reeves au co-fondat X Artists’ Books (XAB). Editura se concentrează pe „cărți de înaltă calitate, centrate pe artist”, potrivit site-ului său. „Cărțile noastre sunt opere de artă; portaluri către lumi imaginate; însoțitori prețuiți; opera unei comunități”.

2019 LACMA Art + Film GalaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Iubita lui Keanu Reeves a fost domnișoară de onoare de șapte ori și poate oficia nunți

Alexandra Grant iubește nunțile, dar nu se grăbește să se mărite. A fost domnișoară de onoare și poate oficia nunți, făcând asta pentru un cuplu de prieteni în 2019.

Face acte de filantropie

Grant este, de 15 ani, creatoarea proiectului grantLOVE, care produce și vinde lucrări de artă originale în beneficiul artiștilor și al organizațiilor non-profit de artă.

Keanu Reeves și Alexandra Grant, sărut pasional pe covorul roșu

Cea mai recentă apariție publică a lui Keanu Reeves și a Alexandrei Grant, la o gală de artă, i-a înfățișat ca doi adolescenți îndrăgostiți. Pentru câteva momente, au uitat că o mulțime de fotografi îi pozau și s-au sărutat pasional în văzul lumii, o ipostază în care nu s-au mai lăsat surprinși niciodată.

keanu reeves si alexandra grant
Keanu Reeves și Alexandra Grant Foto: Profimedia

Tragediile care i-au marcat viața lui Keanu Reeves. I-au murit iubita, copilul și cel mai bun prieten

Când cunoștea succesul la Hollywood, Keanu (58 de ani) primea două lovituri care au lăsat urme asupra sa. Sora lui era diagnosticată cu leucemie, iar prietenul lui cel mai bun, River, fratele actorului Joaquin Phoenix, a murit la doar 23 de ani.

Când ar fi trebuit să aibă un prim mare moment de glorie și să se bucure de succesul primului „Matrix”, Reeves trecea printr-o nouă dramă. Fetița lui se năștea moartă la opt luni. El și iubita lui, Jennifer Syme, femeia pe care a iubit-o nebunește, s-au despărțit în urma acestei tragedii. În loc să se bucure că au devenit părinți, au organizat o înmormântare și s-au separat. La un an și jumătate de la aceste momente, Jennifer a murit într-un accident de mașină.

Citește și: Keanu Reeves, detalii intime despre relația cu Alexandra Grant. Ce spune despre femeia cu 9 ani mai tânără, care i-a schimbat viața

Citește și: Keanu Reeves și iubita, apariție rară pe covorul roșu. Alexandra Grant, femeia specială care l-a vindecat pe actor de toți demonii trecutului

Citește și: Keanu Reeves, adevărul despre imaginea care i-a adus porecla de „Keanu cel trist”. A fost cea mai distribuită imagine cu el