Fără să epateze prin ținute țipătoare sau mult prea elaborate, Meghan Markle reușește să ducă simplitatea la un nou nivel. Cea mai bună dovadă în acest sens este chiar rochia aleasă în ziua nunții, un model care pare conceput pornind de la ideea „less is more” și pentru care actrița a fost îndelung lăudată de critici. Iată care sunt regulile de stil de la care ducesa nu se abate:

Investește în câteva piese de bază, dar cu aspect „Wow”

Ducesa de Sussex este adepta unui stil clasic, simplu, însă fiecare outfit al său are un aer stilat și diferit. Atunci când alege astfel de ținute, fiecare piesă care intră în alcătuirea ei este bine gândită și aleasă. Materialele sunt de cea mai bună calitate, culorile arată impecabil, iar piesele vestimentare se pretează la a fi integrate în mai multe tipuri de ținute, cu o accesorizare diferită. De aceea, ar trebui să investești în câteva haine de calitate, în piese basic pe care să le poți integra atât în ținutele de la serviciu, cât și în cele casual. Aceste haine sunt cele clasice, pe care le vei purta mulți ani de acum încolo, care nu se demodează niciodată și nu te vor face să regreți investiția făcută.

Nu-ți fie teamă să porți denim

Un outfit alcătuit dintr-o pereche de jeanși care să îți vină perfect și o cămașă albă, impecabilă, o pereche de balerini, o geantă oversized și o pereche de ochelari de soare sunt suficiente pentru a crea un look șic, în care să nu investești foarte mult timp sau efort. Simplitatea acestor elemente vestimentare poate fi compensată prin calitatea lor. Pentru a-ți da seama de calitatea unei cămăși albe, pune mâna sub ea, în cabina de probă, pentru a-i testa transparența. Dacă aceasta pare mult prea transparentă, înseamnă că materialul nu este unul de cea mai bună calitate.

În ceea ce privește jeanșii, poți opta fie pentru cei mai închiși la culoare, fie pentru cei într-o nuanță deschisă de albastru, cu ajutorul cărora poți crea un look fresh, de vară, prin contrastul armonios dintre albul cămășii și culoarea jeanșilor.

Machiajul natural, cel mai reușit

Chiar și în ziua nunții, Meghan Markle a optat pentru un machiaj aproape imperceptibil, care i-a scos însă în evidență prospețimea tenului și i-a accentuat subtil trăsăturile. De altfel, actrița nu poartă niciodată un machiaj foarte strident, ci alege culori neutre, atât când vine vorba despre nuanța fardurilor, cât și cea a rujului. În schimb, Markle poartă adeseori eyeliner pe pleoapa superioară și o mascara care să îi lumineze privirea și să îi mărească optic ochii.

Balerini în locul pantofilor cu toc

Meghan Markle este adepta unui stil elegant, dar confortabil în același timp și ne demonstrează adeseori că unele reguli vestimentare sunt mituri. De exemplu, actrița este adeseori fotografiată purtând balerini cu ținute elegante, în locul pantofilor cu toc. De obicei, ea alege balerinii când merge la evenimente unde trebuie să petreacă foarte mult timp în picioare și nu vrea să obosească foarte repede. Secretul în a potrivi o pereche de balerini cu o ținută elegantă constă, de fapt, în alegerea unor încălțări de calitate, care să completeze armonios outfitul și să îți asigure, în același timp, confortul de care ai nevoie. De altfel, nu numai Meghan Markle, ci și numeroase actrițe de la Hollywood au început să boicoteze regula pantofilor cu toc pe covorul roșu, alegând în schimb încălțări confortabile, în care să se poată bucura cu adevărat de evenimentul respectiv.

O coafură lejeră, un plus de naturalețe

Coafura preferată a lui Meghan Markle este una extrem de simplu de realizat de către oricine. Buclele lejere pe care le poartă actrița au întotdeauna un aspect nefinisat, nefiind foarte bine definite, ceea ce îi completează look-ul natural, care arată întotdeauna lipsit de foarte mult efort. Când nu își lasă părul liber, ducesa de Sussex își prinde părul într-un coc, însă nici acesta nu este stilizat peste măsură, astfel că unele șuvițe îi încadrează chipul în mod natural. Un asemenea look este perfect pentru femeile care nu au întotdeauna timp să își aranjeze părul ca la coafor și își doresc o tunsoare ușor de întreținut, pe care să o poată aranja în câteva minute dimineața, înainte de a pleca la serviciu.

Atunci când vine vorba despre stilul lui Meghan Markle, iată că ies în evidență câteva cuvinte-cheie: naturalețe, simplitate și eleganță. Într-o lume în care fiecare încearcă să epateze prin machiaj, coafură și mai ales ținută, femeile care au un stil personalizat, simplu, dar rafinat și de efect sunt cele care ies cel mai des în evidență și sunt apreciate.  

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Lorna Roberts