4 soliste din Epoca de Aur și complicata lor viață amoroasă

E aglomerație de dive în Generația de Aur a muzicii românești. Frumoase, talentate, rafinate și, mai presus de toate, naturale sută la sută, solistele cu care au crescut părinții și bunicii noștri fascinează și azi. Mai mult, ele au ajuns să fie ascultate și de tineri, în discoteci sau la fetivaluri care mizează pe nostalgie. Dar multe dintre ele nu au avut deloc o viață ușoară dincolo de scenă. Iată 5 povești de dragoste efervescente cu Angela Similea, Mirabela Dauer, Corina Chiriac și Dida Drăgan.

Dida Drăgan și Silvia Dumitrescu au făcut copii cu același bărbat

Puțini știu că Florin Ochescu (70 de ani), chitarist, artist și în prezent soțul Silviei Dumitrescu, s-a iubit în tinerețe cu solista Dida Drăgan (75 de ani), proaspăt ieșită, în 1979, dintr-o căsnicie cu Petre Magdin. A fost o relație de mai bine de un deceniu, fără acte, dar cu multă pasiune, din care a rezultat un băiat. Astfel, Dida Drăgan și Florin Ochescu au rămas în relații civilizate de dragul fiului lor, Florin Junior (39 de ani), care mulți ani a locuit în Elveția, cu celebra lui mamă. Silvia Dumitrescu (62 de ani) și Florin Ochescu s-au căsătorit în 1993, iar împreună un fiu, pe Iulian Ochescu, în vârstă de 30 de ani, de profesie pianist.

angela-similea-florin-piersicSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Mirabela Dauer, căsnicie de coșmar cu Traian Popovici: „A început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat”

Mirabela Dauer a avut noroc în carieră, fiind una dintre cele mai bune voci ale României, dar mult ghinion în dragoste. Căsătorită de două ori, cu două divorțuri la activ, solista a povestit cu lux de amănunte calvarul pe care l-a trăit în tinerețe. La 18 ani s-a măritat cu Willy Dauer, dar după 5 ani a venit divorțul. „La cârciuma unde ne-am căsătorit, tot acolo ne-am și despărțit. Eram noi doi și tata. Ei au băut bere, eu, suc, am mâncat, am petrecut și am divortat la tribunalul de vizavi”, povestea Mirabela, într-un interviu pentru Revista Tango.

Cel de-al doilea soț, Dan Traian Popovici, un regizor de montaj din Televiziunea Română, a fost cea mai mare greșeală, susține solista. Mirabela Dauer a trăit un adevărat coşmar în timpul celei de-a doua căsnicii, care a durat din 1972, până în 1980.

„După doar două săptămâni de la oficializarea relaţiei, mi-am dat seama că am greşit crunt măritându-mă cu el. Au început bătăile. Popovici bea din cale-afară de mult. După ce am rămas însărcinată, mi-am zis că, poate, după naşterea copilului se va schimba. S-a bucurat grozav când a aflat că va fi tată. Rărise semnificativ şi bătăile. Însă după ce am născut şi m-am întors acasă, bătăile au reînceput mai rău ca înainte.

N-am mai putut să alăptez, căci îmi secase laptele din cauza atâtor bătăi. Popovici nu m-a ajutat deloc după ce am născut. Un an şi jumătte m-am chinuit îngrozitor. Copilul plângea foarte mult, mai ales noaptea, iar bătăile reîncepuseră. Picătura care a umplut paharul a fost o întâmplare petrecută la mare, în 1980″, a povestit Mirabela Dauer. 

Eram cu el şi copilul. Eu cântam pe Litoral, aveam spectacol în fiecare seară, trebuia să câştig mulţi bani, pentru că aşa voia soţul meu. Într-o seară, după concert, m-am întors la hotel. Popovici nu era în cameră. A apărut în scurt timp, beat, abia se mai ţinea pe picioare. A intrat în cameră, dar nu pe uşă, ci prin balcon. Şi, brusc, a început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat. A făcut un scandal îngrozitor, toată lumea ieşise din camere să vadă ce se întâmplă.

Am fost dusă de urgenţă la spital cu Salvarea. A doua zi a venit şi Popovici, cu flori. Voia să-l iert, dar de data asta nu am mai putut. I-am spus că vreau să divorţez. Zece zile am stat în spital. După ce am ieşit, nişte prieteni mi-au recomandat un avocat pentru divorţ. Avocatul ăsta m-a nenorocit. A vândut procesul avocatului lui Popovoci. La proces, fostul meu soţ a zis că m-a prins cu alt bărbat în pat. Popovici mi-a luat copilul, apoi mi-a luat tot”, a povestit Mirabela Dauer în cartea biografică „Pe drumul vieţii”, scrisă de Anca Nicoleanu și publicată la editura Nemira, în 2002.

Angela Similea, pasiune cu Florin Piersic

Florin Piersic are trei căsnicii la activ (Tatiana Iekel, Anna Szeles, Anna Török), Angela Similea, patru, însă la un moment dat se pare că au fost aproape să devină ei înșiși un cuplu. Au fost adulați de întreaga țară, mai ales că erau mereu împreună, pe scenă, așa că românii și-ar fi dorit să-i vadă și în ipostaze romantice. Angela Similea a fost căsătorită cu Andi Constantin (electrician), Sorin Movileanu (chitarist), Jan Hilgen (afacerist) şi Victor Surdu (om politic).

Au circulat multe zvonuri despre relația dintre ei, iar la un moment dat au ajuns să își mărturisească și ei sentimentele. „Cu Angela am fost într-un amor nebun. Luni întregi am plecat cu ea în deplasari şi era imposibil să nu avem ceva, mai ales că Similea era foarte frumoasă şi dorită de toţi. La început ne şicanam, apoi am început să ne apropiem din ce în ce mai mult, ne mai şi pipăiam, până ne-am cuplat de tot. A fost o «lipitură» în toata regula, o poveste de dragoste frumoasă, de care, acum, îmi aduc aminte cu plăcere”, a relatat marele actor pentru Wowbiz.ro.

Angela Similea a vorbit voalat despre relația ei cu Florin Piersic, în cartea biografică „Angela – cântec şi rugă”, scrisă de Smaranda Jelescu. Florin era cu adevărat superb. Avea o frumuseţe de Făt-Frumos, departe de a fi efeminat. Ceea ce am înţeles eu repede lângă el este că «dacă eşti fluture», te-ai ars. Nu voiam să mă ard… M-am străduit să rămân şi eu o «lampă». Dar am creat un cuplu. Pe la televizor, în turnee. Mi-amintesc că Anna Szeleş, soţia lui, a suferit mult. Cel puţin în meserie. Ei doi erau frumoşi, erau talentaţi, dar, când am intervenit eu, s-a întâmplat un lucru la urma urmei normal. Adică, eram doi români înalţi, frumoşi şi celebri, eram un cuplu adevărat, a povestit Angela Similea.

Corina Chiriac și Karel Gott, iubire imposibilă

Corina Chiriac (72 de ani), interpreta pieselor de succes ”Strada Speranţei”, ”Inima ta” sau ”O clipă de sinceritate”, l-a cunoscut pe solistul ceh Karel Gott în 1973, la un festival de muzică din Cehoslovacia, iar la scurt timp, cei doi formau deja un cuplu. Se pare că a fost marea ei iubire, însă relația nu s-a concretizat și cu o căsătorie. Totul a fost frumos între ei până în anul 1983, când Corinei Chiriac i s-a luat paşaportul, iar povestea de iubire s-a stins. Karel Gott a murit, pe 1 octombrie 2019, la 80 de ani, după o luptă cu leucemia.

“M-am îndrăgostit o singură dată în viaţă, la 26 de ani. Mi-am dat seama că iubesc pentru că aveam un nod în stomac, mă fâstâceam când îl vedeam. Vă daţi seama, eu, care sunt o vorbăreaţă, nu mai ziceam nimic. E tâmpită chestia asta cu îndrăgosteala. Mi-era dor, vărsam o lacrimă. Apoi, mi-am dat o palmă şi am zis: «Alo!»”, povestea Corina, în 2017, la emisiunea ”La radio cu Andreea Esca”, de la Europa FM.

Corina Chiriac a ajuns la altar mult mai târziu, în SUA, în 1993, cu un un bărbat mult mai tânăr decât ea, un om de afaceri pe nume Virgil Anastasiu. Mariajul a durat însă numai patru ani, cei doi divorțând în 1997. Artista a povestit, într-un interviu la Kanal D, motivul pentru care a ajuns la divorţ: ”Bărbaţii suferă de nevoia absolută de putere. Unul dintre motivele pentru care m-am căsătorit târziu şi am divorţat repede a fost şi acela de a nu intra la un fals stăpân. De a nu mă lăsa de bunăvoie la dispoziţia unui bărbat care-şi varsă frustrările personale sau profesionale pe mine. De a nu fi minţită, cu o gelozie jucată, pentru a fi manipulată în cele mai nevinovate intenţii de a trăi civilizat!”. Virgil Anastasiu a murit pe 22 iulie 2019.

Citește și: Corina Chiriac, lecție de stil la Palatul Regal. Le-a făcut concurență colegelor mai tinere, Oana Sârbu și Anca Țurcașiu. 30 de poze neretușate cu vedetele noastre. Rar de le vezi așa

Citește și: VIDEO Momentul șocant în care Mirabela Dauer a aflat că are cancer. „Dumnezeu e singurul care a stat alături de mine. Prietenii au dispărut”