Viața merge înainte pentru cei rămași, dar nu trece an fără ca aceștia să nu cinstească memoria celui care a fost Leo Iorga. Soția Paula Iorga, băieții Edy și Paul, colegii artiști, dar și fosta iubită și impresară, Florența Marin, merg la cimitir sau dau de pomană pentru sufletul artistului decedat la 54 de ani. Pe 2 noiembrie 2023 s-au împlinit 4 ani de la moartea acestuia, iar Florența Marin a povestit cum va decurge această zi tristă pentru ea.

paula-iorga-si-leo-iorga-5SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Florența Marin, parastas de 4 ani la Sinaia

Eu voi face parastas și pomenire la Mănăstirea Sinaia, am mai făcut, acolo fac și coliva și colacii, pentru mine și Leo era un loc special, veneam adesea să se roage pentru sănătate. Parastas fac pentru el, dar și pentru mama mea, care s-a stins din viață în data în care el a fost înmormântat. După slujba de comemorare, voi împărți pachete cu mâncare„, a declarat ea, pentru Playtech.ro.

Florența Marin a mai spus că merge des la Cimitirul Bellu, acolo unde este înmormântat Leo. Întrebată dacă s-a întâlnit vreodată acolo cu soția regretatului artist, Florența a negat.

Nu, la cimitir, nu ne-am întâlnit niciodată, sunt convinsă că aceste lucruri sunt aranjate de Univers, de Leo, poate, ca să nu ne intersectăm. Iar dacă va fi așa, nu voi da curs unor discuții, doar nu o să ne certăm la mormântul lui Leo.

Merg des, da, la cimitir, mă cunosc și paznicii. Mă simt bine să merg acolo, să mă reculeg, să vorbesc cu el, îi mai povestesc de-ale mele. Dar nu merg singură, o iau și pe Betty cu mine, pisica pe care Leo o adora, era nedezlipită de el, dormea lângă el în pat„, a mai declarat impresara pentru sursa menționată.

Impresara Florența Marin
Impresara Florența Marin

Florența Marin și Paula Iorga, femeile din viața lui Leo Iorga, par să fi depus armele și să uite că au fost rivale, la un moment dat. „Ce a fost, a fost. Nu ar trebui să existe răutate între noi. Leo a murit, acum amândouă trebuie doar să ne rugăm pentru sufletul lui. Eu și Leo am fost împreună trei ani, timp în care am mers cu el la medici, l-am ajutat și pe plan profesional, cu concertele, cu revenirea pe scenă. Un timp, n-a mai cântat, avea o firmă de artificii…

Pot spune că i-am prelungit viața, mi-am dat toți banii din casă pentru sănătatea lui, pentru tratamente. Am făcut eforturi, dar nu îmi pare rău câtuși de puțin. Când iubești dai totul, din suflet…Simt că Paula îmi poartă și acum pică. Dar, chiar nu are de ce…”, a mai spus Florența pentru Playtech.ro.

La 3 ani de când a rămas văduvă, după moartea soțului ei, solistul Leo Iorga, Paula Iorga și-a refăcut viața alături de Aurel Dincă, fost solist al trupei Krypton.

Leo Iorga, cu o carieră pe scenă de peste 40 de ani, simbol al rockului românesc

Leo Iorga, cu o carieră pe scenă de peste 40 de ani, solist al formaţiilor Compact B, PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, Pacifica, decedat la vârsta de 54 de ani, va rămâne un simbol al rockului românesc. „Toamnă în sufletul meu”, „Trenul pierdut”, „Ploaia”, „Cine eşti tu, oare?” se numără printre cele mai cunoscute melodii ale sale. Leo Iorga s-a luptat cu cancerul mai mulţi ani însă nu a renunţat la muzică. A continuat să cânte. 

Leo Iorga, născut pe 2 decembrie 1964, în Arad, a fost muzician, solist al formaţiei PACT by Leo Iorga & Adi Ordean. A început să cânte la tobe de la 14 ani, în trupa liceului „Ioan Slavici” (1980-1982). A cântat apoi în trupa Hidro Grup 8 ca toboşar şi vocal. A colaborat cu grupul Pacific până în 1985, iar în 1988 a fost lider vocal la grupul Cargo, lansând hiturile „Brigadierii”, „Povestiri din gară” şi „Erata”.

Din toamna lui 1988 până în 1996, a fost lider vocal al grupului Compact, în componenţa: Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia şi Leluţ VasilescPrintre melodiile de succes lansate, se numără: „Cine eşti tu, oare?”, „Să te gândeşti la mine”, „Singur în noapte”, „Mă voi întoarce”, „Toamnă în sufletul meu”, „Trenul pierdut”, „Ploaia”, ”Cine-i vinovat?”, ”Te visez mereu”.

Din 1997 până în anul 2001 a cântat în formaţia Schimbul 3, alături de Adrian Ordean, George Patranoiu, Mario Ticlea, Bobiţă Stoica, Anca Neacşu, Irina Nicolae, Paul Pampon Neacşu, Cătălin „Bibanu” Dalvarea şi Andi Savastre. În 2003 a început colaborarea cu Pacifica.

În formaţia PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, Leo Iorga este solist vocal şi cântă alături de Adrian Ordean – chitară, Marian Mihăilescu – chitară bass, Răzvan Gorcinsky – tobe şi Alex Ardelean – chitară.

În 2009, Leo Iorga deschide Festivalul ”Cerbul de Aur” de la Braşov cu melodia ”Singur în noapte”.

În 2011 a fost diagnosticat cu cancer

Din 2011, Leo Iorga a fost supus pentru prima dată unei operaţii de îndepărtare a unei tumori la plâmân. Boala a recidivat, localizându-se la cap, apoi a afectat din nou plămânul. A trecut prin mai multe operaţii şi le-a trecut cu încredere şi curaj, suportând efectele dureroase ale chimioterapiei, a încercat vaccinul cubanez şi a apelat şi la imunoterapie. Nimic din toate astea nu l-au ţinut departe de scenă şi de publicul care îl iubeşte.

Dragostea familiei şi a fanilor l-au determinat să meargă mai departe. Pentru că Leo vrea să cânte, trăieşte pentru şi prin muzică: „Cât timp Dumnezeu mă va ţine pe pământ, vreau să cânt”, spunea el. 

Cu toate problemele de sănătate, în 2012, muzicianul Leo Iorga formează, alături de Adrian Ordean, trupa Leo Iorga & Ordean. Li s-au alăturat în această formulă: Alex Ardelean (chitară), Cristi Iorga (tobe), Dan Stesco ”Polymoog” (clape) şi Marian ”Lacke” Mihãilescu (bass). Din decembrie 2012, trupa se va numi PACT by Leo Iorga & Adi Ordean. PACT a scos un album „Numărul unu”, în 2014, cu piese reorchestrate. 

Din păcate, cancerul a recidivat, provocând metastaze la cap, la glanda suprarenală, la plămân, la picior. Leo Iorga a fost supus mai multor operaţii. Procedurile medicale au continuat în Hamburg dar şi la Bucureşti în acest an. S-a stins pe 2 noiembrie 2019, la București.

Citește și: Există viață după doliu! Paula Iorga, văduva lui Leo Iorga, a făcut marele pas cu noul iubit: „Ne-am cununat la preot și asta e cel mai important”

Citește și: De ce nu își reface viața amanta lui Leo Iorga. Au trecut 4 ani de la moartea artistului. Cu ce situație se confruntă