În 29 iulie 1981, Charles, prinț de Wales, se căsătorea cu Lady Diana Spencer. Logodna celor doi fusese anunțată pe 24 februarie 1981, la Palatul Buckingham, iar cu acea ocazie moștenitorul tronului îi dăduse viitoarei prințese un inel în valoare de 30.000 de lire sterline, constituit din 14 diamante înconjurând un safir.

Voia să devină balerină, dar a ajuns prințesă

Diana acceptase cererea imediat. Tânăra de 20 de ani, care își dorise să devină balerină, dar era prea înaltă pentru asta, a devenit prințesă de Wales. Ceremonia de la Catedrala St. Paul a fost numită o „nuntă de basm” și a fost urmărită la televizor de 750 de milioane de oameni.

Wedding Of Prince Charles To Lady Diana Spencer Princess Of Wales At St Pauls Cathedral 29th July 1981 Lady Diana Spencer And The Prince Of Wales.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

La altar, Diana a inversat, din greșeală, ordinea numelor lui Charles, spunând Philip Charles Arthur George.

Ea nu a spus nici că „se va supune”, ceea ce a provocat senzație la vremea aceea. Așa cum presupunea tradiția, mireasa ar fi trebuit să spună „…la bine și la rău, în bogăție, în sărăcie, în boală și în sănătate, să te iubesc, să te prețuiesc și să mă supun, până când moartea ne va despărți”, dar nu a făcut-o. Kate Middleton i-a urmat exemplul atunci când s-a căsătorit cu prințul William în 2011.

Rochia ei de mireasă a doborât un record

Nunta a început la 11:20 A.M. 21 (ora de vară britanică), iar Diana purta o rochie în valoare de 9.000 de lire sterline, cu o trenă lungă de aproape 8 metri și cu cele mai frumoase broderii.

De altfel, rochia de mireasă purtată de prințesa Diana la nunta sa, cu o trenă de peste 7 metri și jumătate de mătase, a fost cea mai lungă în istoria nunților regale.

Vezi și Dezvăluiri despre familia regală: regina și-a pălmuit nepotul, iar pe prințesa Diana se băteau doi mari actori. Pe cine a ales Lady Di

Citește și:

Cătălin Botezatu, la un pas să se sinucidă când era la închisoare: ”Am stat în celulă cu un mafiot condamnat pe viață. Îmi povestea în fiecare seară despre crimele pe care le-a făcut”

Și-a mărit și Delia buzele? Ce spune artista