20 de lucruri mai puțin știute despre Meryl Streep

Meryl Streep
Meryl Streep, 1982. Foto: Profimedia
 • Numele ei real nu este Meryl. Acesta este un nume de alint dat de tatăl ei. Actrița s-a născut ca Mary Louise Streep, scrie Insider. „La naștere, a trebuit să mă numesc Mary pentru că este numele mamei, al bunicii și așa mai departe. Mă numesc Louise de cea mai bună prietenă a mamei, Louise Buckman. Am fost numită după ea, dar întotdeauna mi s-a spus Meryl. Tatăl meu a născocit numele”, povestea actrița într-un emisiune tv.
 • Și-a început cariera în anii ’60, pe Broadway. Primul rol în film l-a prins în 1977, după multe piese de teatru și musicaluri.
 • Este actrița preferată a lui Robert De Niro. Cei doi titani ai cinematografiei americane au lucrat împreună în mai multe proiecte, precum drama „The Deer Hunter” (1982) sau comedia „Marvin’s Room” (1996). De Niro a numit-o „cea mai bună actriță din generața ei”.
 • În liceu a fost majoretă, își vopsea părul și citea reviste de modă. A fost și Regina Balului în ultimul an de studii.
 • Și-a dezvoltat talentele actoricești la facultăți de marcă, precum Vassar și Yale.
 • A câștigat primul Oscar la 30 de ani, pentru rolul secundar din drama „Kramer vs. Kramer”. A reprezentat un moment care „a aruncat-o” direct în lumina reflectoarelor.
 • A fost nominalizată de 21 de ori la premiile Oscar și și-a adjudecat trei statuete. Are și opt Globuri de Aur, din 29 de nominalizări, dar și două premii Emmy. A fost nominalizată la cinci premii Grammy, în special pentru nararea unor cărți pentru copii.
 • Este uneori confundată cu Glenn Close. Ambele au trăsături faciale similare: pomeții înalți, ochii mari, culoarea părului și stilul în care se coafează.
Glenn Close și Meryl Streep, 1993, în
Glenn Close și Meryl Streep, 1993, în „House of the Spirits”. Foto: Profimedia
 • În timpul unei discuții purtate în 2006, la Universitatea Princeton, Meryl Streep a explicat că toate rolurile pe care le ia se simt ca niște extensii ale propriei ei persoane.
 • Două dintre fiicele ei, Mamie și Grace, sunt actrițe. Streep a jucat cu ambele.
 • În adolescență, a învățat să cânte operă. „Aveam 13 ani. Nu-mi plăcea opera. Ew. Îmi plăceau băieții și să fiu majoretă, de asta eram interesată, și de Barbra Streisand, The Beatles și Bob Dylan. Dar iubeam să cânt”, povestea, cu ani în urmă, actrița.
 • Mama ei a fost editor de artă și artist comercial, iar tatăl ei a lucrat în industria farmaceutică.
 • A vrut să urmeze Facultatea de Drept, nu s-a trezit la timp pentru interviul de admitere și a considerat a fi un semn că nu este drumul potrivit pentru ea.
 • A pierdut doar cinci roluri în cariera ei: Dwan din „King Kong”, Michelle Straton în „American Gigolo”; Patsy Cline în „Sweet Dreams”, Miss Lenton în „The Remains of th Day” și Elisabeta I în „Elizabeth”.
 • A primit rolul principal din „Evita”, dar a renunțat la el cu două luni înainte de a începe filmările. S-a vorbit mai întâi despre epuizare, dar apoi și despre o dispută salarială. Madonna a fost cea care a ajuns să o joace pe Evita.
 • Când a primit rolul Mirandei Priestly din „Diavolul se îmbracă de la Prada”, Meryl s-a simțit jignită de oferta salarială. Studioul de producție a dublat suma doar pentru a se asigura că o va avea alături.
 • Este cunoscută pentru abilitatea ei extraordinară de a imita orice accent.
 • Finanțează două burse la o universitate de pe Coasta de Est.
 • A primit Medalia Prezidențială a Libertății de la Barack Obama.
 • Are patru doctorate onorifice de la Harvard, Middlebury College, Priceton și Yale.
Meryl StreepSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Meryl Streep este căsătorită de peste 40 de ani cu un sculptor

După o relație de șase luni, Meryl Streep s-a căsătorit, în 1978, cu sculptorul Don Gummer. Cei doi s-au cunoscut prin fratele actriței.

În martie 1978, iubitul lui Meryl de la acea vreme, actorul John Cazle, a murit în urma unui cancer pulmonar. „A avut grijă de el ca și cum nu exista nimeni altcineva pe Pământ”, spunea regizorul Joe Papp, cu care Streep și Cazle au lucrat la filmul „Deer Hunter”.

Meryl Streep și soțul ei
Meryl Streep și soțul ei, Don Gummer, 2017. Foto: Profimedia

Don Gummer a susținut-o pe Meryl în acele momente grele și a primit-o în apartamentul lui pe perioada filmărilor la „Kramer vs. Kramer”. La șase luni de la moartea lui John Cazle, Meryl și Don se căsătoreau în grădina părinților ei, scrie People. După mai mult de patru decenii, sunt încă cel mai bun sprijin unul pentru celălalt. Mai mult, au patru copii împreună: muzicianul Henry, actrițele Mamie și Grace și modelul Louisa.

Citește și: Meryl Streep are o căsnicie de 43 de ani și 4 copii, dar ascunde o dramă teribilă

Citește și: Îți vine să crezi că Meryl Streep a împlinit 70 de ani? Ce nu știai despre actriță. Nici măcar numele nu e cel real, iar meseria trebuia să fie cu totul alta

Citește și: „Bunicuțele” splendide de la Cannes. Lecție de stil la vârsta a treia, pe covorul roșu. Cine sunt cele 4 dive care sfidează timpul

Citește și: 15 lucruri pe care nu le știai despre Nicole Kidman. Îi e frică de fluturi, e una dintre cele mai bine plătite actrițe din lume și are doi copii adoptați cu Tom Cruise