Rolurile care au făcut-o cunoscută pe Nicole Kidman sunt cele din thrillerul „Dead Calm” și din miniseria „Bangkok Hilton”, ambele din 1989, dar cele care i-au adus faima adevărată au fost în pelicule precum „Far and Away”, „Batman Forever” și „Eyes Wide Shut”.

Nicole Kidman. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 22

15 lucruri pe care nu le știai despre Nicole Kidman

 • S-a născut în Hawaii, în timp ce părinții ei australieni se aflau în SUA cu vize de studenți.
 • Tatăl ei a fost biochimist, psiholog clinician și scriitor, iar mama ei, instructoare de asistență medicală și editor al cărților scrise de soțul ei.
 • Are o soră mai mică, Antonia, care este jurnalistă și prezentatoare tv.
 • A făcut balet de la trei ani, iar din timpul școlii a arătat talent în actorie.
 • A fost de multe ori în timpul celor mai bine plătiți actori. În 2006 a intrat în Cartea Recordurilor pentru „cea mai mare sumă primită de un actor pe minut”, grație reclamei la parfumul Chanel No5, care a părut mai degrabă un trailer de film, care i-a adus 2,71 milioane de dolari, adică 927.500 de dolari pe minut.
 • Se implică și strânge bani pentru cauzele copiilor din toată lumea.
 • În 2003 a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.
 • În 2004 a primit titlul de „Cetățean al Lumii” de la ONU.
 • În 2009 a apărut pe o serie specială de timbre în Australia.
 • Îi place să cânte și are câteva piese lansate. Rolul din „Moulin Rouge” i-a arătat veleitățile în muzică și dans.
 • Este stângace, dar pentru rolul din 2002, din drama „The Hours”, a învățat să scrie cu mâna dreaptă, pentru a-i oferi autenticitate personajului interpretat.
 • Cancerul la sân de care a suferit mama ei în anii ’80 a determinat-o pe Nicole să devină activistă pentru drepturile femeilor. A vorbit deseori despre inegalitatea de gen și despre violența împotriva femeilor.
 • Iubește piesele vestimentare vintage, pasiune care i-a fost insuflată în copilărie de mama ei, care o lua cu ea la târguri. Acum, Nicole are o adevărată colecție de piese din anii ’40.
 • Unele dintre cele mai bune prietene ale lui Nicole sunt celebrele actrițe Reese Witherspoon și Naomi Watts.
 • Îi este frică de fluturi și molii. Culoarea ei preferată este albastru.

Nicole Kidman și cele două mariaje ale ei. A fost logodită și cu Lenny Kravitz

Nicole Kidman este în prezent la al doilea mariaj. Prima căsnicie a durat 11 ani, l-a avut ca partener pe Tom Cruise, și a adoptat doi copii cu el. Cele două staruri s-au cunoscut în 1989, pe platoul de filmare al peliculei „Days of Thunder”. S-au căsătorit în Ajunul Crăciunului, în 1990, în Colorado.

Nicole și Tom au adoptat doi copii în timpul căsniciei: o fată, Bella, la sfârșitul lui 1992, și un băiat, Connor, în 1995. În 2001, Tom și Nicole au divorțat. La mai bine de 20 de ani de la acel moment, Kidman spunea că principalul motiv care a dus la despărțire a fost că a pășit într-un mariaj mult prea devreme. Cei doi s-au căsătorit când Nicole de-abia împlinise 23 de ani, la un an după ce s-au cunoscut pe platourile de filmare.

La doi ani după divorț, Nicole a început o relație cu Lenny Kravitz. S-au și logodit, dar nu au mai ajuns la altar.

Nicole a fost logodită cu Lenny Kravitz. Acum e căsătorită cu Keith Urban

Bărbatul care a convins-o pe actriță să se căsătorească din nou este actualul ei soț, muzicianul country Keith Urban. Aceștia s-au căsătorit în iunie 2006, în Sydney, orașul în care Kidman a crescut. Nicole și Keith au două fete împreună, Faith și Margaret, născute în 2008 și 2010. Actrița a spus că și-a dorit mereu o familie mare. „Mi-ar fi plăcut să am 10 copii. Iubesc să fiu mamă, iubesc copiii. Sunt amuzanți și nu au niciun filtru, iar apoi îi vezi crescând și îi trimiți pe calea lor”, spunea ea în 2021, pentru Marie Claire Australia. Rareori, copiii ei au apărut în public.

Anul acesta, familia Kidman-Keith a intrat pe lista celor mai bogați oameni din Australia, cu o avere combinată de aproape 700 de milioane de dolari.

Nicole Kidman și-a ajutat al doilea soț în lupta cu alcoolul

La începutul relației lor, Keith Urban avea probleme cu alcoolul și consumul de cocaină. Actrița a fost cea care l-a ajutat să renunțe la aceste vicii. Artistul a ajuns într-o clinică de dezintoxicare pentru prima dată în 1998, iar apoi în 2006, la câteva luni de la nunta cu Nicole Kidman. Actrița a fost cea care a insistat să se interneze.

”Tatăl meu a fost alcoolic, am crescut într-o casă în care era normal să bei, am avut nevoie de mult timp ca să cred că sunt la fel”, a dezvăluit artistul. Acesta a declarat în repetate rânduri că este recunoscător de faptul că soția lui l-a sprijinit în această călătorie.

Citește și: Nicole Kidman, despre divorțul de Tom Cruise: 3 greșeli care au dus la dezastru

Citește și: Nicole Kidman a făcut o declarație la care nimeni nu se aștepta. Nici ea, nici soțul ei nu au reușit să facă un lucru elementar

Citește și: Au o avere de 700 de milioane de dolari, dar uite cât de simplu se îmbracă pe stradă! Reese Witherspoon a devenit cea mai bogată actriță din lume