Dansul pe care a început să-l învețe încă de la trei ani face parte și astăzi din viața ei. Goldie Hawn este și la 78 de ani un munte de energie și exuberanță. Gustă din viață din plin, e mereu cu zâmbetul pe buze și prezentul e mereu cel mai important moment pentru ea.

Goldie Hawn, pasionată de dans de la 3 ani. Și-a dorit să fie balerină

cum arata in prezent Goldie HawnSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16
 • A început să danseze de la 3 ani, pasiune care a urmărit-o toată viața. După ce a renunțat la Facultatea de Teatru, a devenit profesoară de dans. Se visa făcând balet pe marile scene ale lumii, dar a început să danseze în discoteci și în emisiuni tv.
 • Un agent de talente a pus ochii pe ea, după ce observat-o în baletul unei emisiuni. I-a făcut rost de un rol într-un serial și de acolo a început drumul lui Goldie în lumea filmului. Era 1967, iar ea încă nu împlinise 22 de ani.
 • Pentru rolul din „Cactus Flower”, la doar doi ani de la debutul în seriale și filme, primea un Oscar și un Glob de Aur.
 • În anii ’70 a lansat un album de muzică pop-country.
 • „Private Benjamin” (1980) este poate cea mai cunoscută peliculă a ei, la care a lucrat și ca producător, i-a adus multe laude în branșă. A filmat la 8 luni după ce a născut-o pe fiica ei.

15 ani nu a jucat în niciun film

 • În 1983 a venit momentul în care s-a înfiripat o poveste de dragoste cu Kurt Russell, pe platourile filmului „Swing Shift”. Cei doi actori se cunoscuseră cu mulți ani în urmă, când ea avea 21 ani, iar el, 16, dar nu s-a legat nimic între ei până în 1984.
 • Toți cei trei copii ai ei sunt actori: Kate Hudson, Oliver Hudson și Wyatt Russell (fost jucător de hochei).
 • Cei dragi au poreclit-o GoGo. Numele a plecat de la mătușa ei, iar acum, și nepoții îi spun așa.
 • La 39 de ani a pozat pentru revista Playboy.
 • Este fondatoarea unei organizații caritabile pentru copii.
 • La 60 de ani și-a făcut primul ei tatuaj, o inimioară pe picior.
 • În 1995, revista Empire a inclus-o în topul celor mai sexy 100 de staruri din istoria filmului.
 • Ea și Kurt Russell formează cel mai longeviv cuplu necăsătorit de la Hollywood.
 • Din 2002 până în 2017 nu a mai apărut în niciun film. „Cred că viața este despre a face. Este despre schimbare, despre tranziție. Nu pot să-mi imaginez cum ar fi să nu mă pot dezvolta. Când am împlinit 50 de ani, am întrebat niște prietene, toate actrițe: „Ce facem acum?”. Mi-am dorit să merg să trăiesc în altă parte pentru o perioadă, să învăț arheologie sau să iau parte la vindecarea lumii. Am vrut să sap adânc: „Cine sunt acum? Ce am de oferit? Ce am de învățat?” Am început să învăț despre creier, psihologie”, povestea Goldie despre lunga ei pauză.

Goldie Hawn, două mariaje eșuate și o iubire de 40 de ani

Goldie Hawn a trecut prin două căsnicii. Acum are o relație de 40 de ani cu Kurt Russell, cu care nu a mai simțit nevoia să ajungă la altar. Actrița a fost măritată cu regizorul Gus Trikonis, din 1969 până în 1976, apoi a urmat mariajul cu Bill Hudson, cu care are doi copii. S-au despărțit în 1982.

La rândul său, Russell a fost căsătorit cu Season Hubley din 1979 până în 1983.

„Cred că am fi divorțat de mult timp dacă ne-am fi căsătorit”, spunea, acum ceva vreme, Goldie Hawn despre relația cu Russell. Nu a scăpat, însă, niciodată de întrebarea privind mariajul.

„Ne-am descurcat perfect fără să ne căsătorim. Sunt devotată și nu asta înseamnă căsnicia? Atâta timp cât starea mea emoțională este una de devotament, onestitate, grijă și iubire, atunci suntem bine. (…) Îmi place să mă trezesc în fiecare zi, să văd că este acolo și să știu că pot să fac o alegere dacă vreau să fiu acolo. Nu există niciun motiv pentru care să ne căsătorim”, a mai declarat Goldie pe marginea acestui subiect.

Goldie Hawn și Kurt Russell, la un pas să fie arestați la prima lor întâlnire

Goldie Hawn și Kurt Russell. Foto: Profimedia
Goldie Hawn și Kurt Russell. Foto: Profimedia

Povestea de iubire dintre Goldie și Kurt a debutat furtunos. Sub scuza că au de repetat o scenă de dans pentru filmul „Swing Shift”, au avut o primă întâlnire care aproape s-a terminat la poliție. Actrița tocmai își cumpărase o casă nouă și încă nu primise cheia de la vechiul proprietar.

După ce au mers la un club de dans, cei doi actori au decis, însă, să intre prin efracție în locuință. Vecinii, alarmați că au văzut două persoane forțând ușa de la intrare, au sunat la poliție. Oamenii legii au intrat în casă chiar când Russell și Hawn întrețineau relații intime la etaj, a povestit chiar Kurt pentru People.

Citește și: 13 dintre cele mai trainice cupluri de la Hollywood. Dovada vie că dragostea rezistă și la presiune, tentații și lumina reflectoarelor

Citește și: Sharon Stone, o dramă secretă și sechele pe viață: „Sunt o angajată cu dizabilități și din cauza asta nu primesc multe joburi”. Ce i s-a întâmplat actriței

Citește și: Julia Roberts, fascinantă în filme, dar și în viața reală. Și-a părăsit logodnicul celebru cu 3 zile înainte de nuntă, a vrut să fie medic veterinar și e mamă de gemeni