Amy Winehouse a fost una dintre cele mai apreciate artiste britanice, având un timbru aparte și o voce incredibilă. Ea s-a stins din viață la doar 27 de ani, în urmă cu 10 ani, pe 23 iulie 2011, din cauza alcoolului, ci nu a unei supradoze de droguri cum s-a crezut inițial.

Andrew Morris, bodyguardul artistei, a dezvăluit pentru Daily Mirror care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Amy, înainte ca aceasta să moară. Amy a mărturisit că își dorește foarte mult să scape de faimă, simțea că celebritatea o distruge.

Nu mai era un secret că artista avea un talent incredibil, drept dovadă stau și numeroasele premii Grammy și Brit câștigate, iar cel de-al doilea album al ei, „Back To Black” a avut un succes uriaș. Ea a devenit faimoasă în 2003, însă această celebritate a venit și cu „demonii” ei. Solista a intrat într-un cerc vicios, cu multe droguri și alcool. Amy Winehouse a fost găsită fără suflare, în 23 iulie 2011, în apartamentul ei din Londra. Chiar dacă mulţi s-au grăbit să declare că Amy a murit în urma unei supradoze de droguri, date fiind cunoscutele sale probleme cu stupefiantele, analizele toxicologice au infirmat această versiune. În urma autopsiei, însă, s-a stabilit că aceasta consumase atât de mult alcool încât să o arunce într-o stare de comă și să-i suprime sistemul respirator.

profimedia-0331776288SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Amy Winehouse a devenit faimoasă în 2003, însă această celebritate a venit și cu „demonii” ei. Solista a intrat într-un cerc vicios, cu multe droguri și alcool și nu ascundea faptul că are are probleme cu dependența de stupefiante, ba chiar a ajuns de două ori în centrele de reabilitare.

Artista a fost găsită fără suflare, în 23 iulie 2011, în apartamentul ei din Londra. Chiar dacă mulţi s-au grăbit să declare că Amy a murit în urma unei supradoze de droguri, date fiind cunoscutele sale probleme cu stupefiantele, analizele toxicologice au infirmat această versiune. În urma autopsiei, însă, s-a stabilit că aceasta a murit în umra intoxicației cu alcool. Consumase atât de mult alcool încât să o arunce într-o stare de comă și să-i suprime sistemul respirator. Cel care a găsit-o fără suflare a fost chiar bodyguardul ei, care își amintește și acum ultima conversație cu ea, în care îi spune că ar face orice ca să nu mai fie faimoasă.

„Îmi arată niște clipuri pe laptopul ei și cânta și mi-a zis: Băiete , pot să cânt, și eu i-am răspuns: În mod clar, poți să cânți”, își amintește Andrew, precizând: „Mi-a spus: Dacă aș putea să dau înapoi și să renunț la cântat ca să pot să merg pe stradă fără probleme, aș face-o”,

Amy a ajuns în atenția paparazzilor, în 2005, după ce a început relația cu soțul ei Blake Fielder, care a învățat-o pe artistă să consume heroină. Ea s-a căsătorit cu Blake în Miami pe 18 mai 2007 după o relație cu mai mult despărțiri și împăcări. Cei doi erau suprinși de cele mai multe ori la petreceri prin Londra, iar comportamentul și aspectul lor îi îngrijorau din ce în ce mai mult pe fani, pentru că arătau din ce în ce mai rău, iar cei doi au divorțat doi ani mai târziu, după ce a avut mai multe probleme cu oamenii legii.

„Nu se simțea deloc confortabil în această lume a celebrităților. E trist că nu poți învăța de la început pe cineva cum să se descurce cu faima”, Raye Cosbert, declara fostul manager al artistei pentru Sunday Times:

Lui Amy Winehouse tot ce îi plăcea să facă era muzica. Deși declara că nu-i pasă ce crede lumea despre ea, se măcina total în sinea ei pentru muzica sa.

„Singurul lucru care mă interesează este comportamentul uman și interacțiunea dintre doi oameni, chiar relația dintre mine si eul meu”, declara ea la 20 de ani, în 2004.

Cel mai mare succes al ei a fost un hit despre cum nu are nevoie să meargă la reabilitare, artista spunând că nu a intenționat niciodată ca piesele ei precum „Rehab,” „Addicted,” „Back to Black” sau „You Know I’m No Good” să reprezinte un strigăt de ajutor.

„Nu scriu cântece pentru că reprezintă ceva cool sau pentru că vreau să fiu remarcată în vreun fel ori să ajung faimoasă”, a declarat Amy pentru E! News în 2007. „Scriu piese despre ce mi se întâmplă în viață, lucruri, persoane cu care am sau am avut probleme. Am avut parte de despărțiri urâte, dar important pentru mine a fost ca din tot răul să rămână ceva bun”.

În 2011, la o săptămână după ce Amy Winehouse a murit, Lady Gaga, absolut devastată, declara la The View: „Cred că cel mai trist este că presa, și nu numai, a dat amploare lucrurilor spunând: ‘Uite ce putem învăța din moartea lui Amy’. Eu nu cred că Amy trebuia să învețe vreo lecție. Cred că lecția era, de fapt, despre cum lumea ar fi putut fi mai blândă cu ea. Toată lumea era foarte dură cu ea, în timp ce eu știam că Amy este cea mai drăguță și bună ființă”.

De asemenea, și Adele avea numai cuvinte de laudă la adresa ei, mărturisind că îi datorează lui Amy toată cariera ei.

„Piesele pentru care am semnat contracte au fost cele pe care le-am scris eu singură, și dacă nu ar fi fost ea, nu s-ar fi întâmplat nimic din toate aceastea”, spunea Adele despre Amy, în urmă cu trei ani, într-un concert în Boston. „Îi datorez cariera mea în proporție de 90%”.

Foto: Profimedia/ Hepta

Citește și:

A vrut să fie cel mai frumos bărbat, însă acum a devenit femeie în toată regula. Cum s-a transformat Rodrigo Alves în Jessica Alves

Pentru Nadine, visul american a fost un coșmar: Ce i s-a întâmplat acolo vedetei. S-a întors acasă urgent