Vitamina C scade riscul unui infarct
”Vitamina C naturală contribuie la sinteza noradrenalinei şi a substanţelor intracelulare, cum este, de exemplu, colagenul. Vitamina C are un rol important în răspunsul imunitar la stres şi la infecţiile bacteriene şi virale. Carenţa în vitamina C se constată, în special, la marii consumatori de alcool, la fumători şi la cei care au o dietă dezechilibrată, din care lipsesc fructele şi legumele. Stresul, expunerea îndelungată la frig, exerciţiile fizice în exces etc. duc la o creştere a proceselor oxidative ale plasmei, iar în toate aceste situaţii este indicat un supliment de vitamina C naturală. Studii recente au arătat că lipsa sau carenţa acesteia reprezintă un factor de risc în plus în cardiopatia ischemică”.
Darul naturii
Include în regimul lui cât mai multe surse naturale de vitamina C (fructe de pădure – se găsesc și congelate, cătină cu miere, goji, citrice, kiwi, broccoli etc.). În plus, măcrișul și ștevia au un conținut ridicat în vitamina C, calciu, potasiu, fier și magneziu. Au, totuși, și contraindicații: ulcerul, gastrita hiperacidă, colici renale și pietre la rinichi. Se poate face și o infuzie depurativă din 20-30 g de frunze la un litru de apă.
Sursa foto: thinkstockphotos.com