Remediile chinezești cresc imunitatea

Boabele Goji, cunoscute în China, sunt numite „super fructe” pentru că au un conținut foarte mare în vitamine, minerale, uleiuri omega și alte substanțe benefice pentru corp. De aceea, o cură cu aceste fructe îți poate crește imunitatea în fața bolilor de sezon. Boabele goji se găsesc în comerț uscate sau preparate, sub formă de sucuri, pulbere concentrată sau în capsule. Fructele uscate ar trebui consumate dimineața (10-30 g). Pentru un gust mai bun pot fi amestecate cu nuci sau stafide sau se adăugă în muesli. Este bine să înmoi boabele o oră în apă, lapte sau în iaurt înainte de consumare. Dacă iei suplimente alimentare, cantitatea ar trebui să fie de 300 mg.

Astragalus împotriva infecțiilor respiratorii

Fitoterapeutul recomandă să iei, pe lângă boabe goji, propolis cu vitamina C, la prânz, și 300 mg de astragalus seara. Acesta din urmă este o altă plantă folosită din vechime de medicina chineză, pentru a crește imunitatea. În plus, are un efect benefic în cazuri de hepatita C și poate fi folosit ca adjuvant în tratamentul cancerului. Reface numărul de globule roșii, pe care le fabrică măduva osoasă, fiind foarte util și în leucemie. Stimulează sistemul natural de apărare al organismului și te ferește de gripă, infecții respiratorii sau inflamații. Este indicat și în diabet.

Leacurile din stup tonifică organismul

Produsele apicole sunt un adevărat izvor de sănătate. În special, polenul, propolisul, lăptișorul de matcă te vor ajuta să nu iei vreo răceală. Pot fi consumate amestecate cu miere. O cură de lăptișor de matcă (500 mg de trei ori pe zi), combinat cu ganoderma (450 mg de trei ori pe zi) te poate feri de neplăceri în sezonul rece. Ganoderma (numită și Ling Zhi) este un soi de ciupercă folosită în medicina chineză. Luată zilnic, are un efect tonic general. Mai are calitatea de a inhiba histamina ceea ce duce la ameliorarea alergiilor, foarte frecvente în această perioadă.

Sursa foto: 123rf.com