Urinezi des? Folosește semințele de dovleac, antiinflamatoare

Semințele de dovleac sunt bogate în acizi grași Omega 3, care au proprietăți antiinflamatoare. Există studii care confirmă acțiunea lor benefică asupra funcției vezicii urinare și reducerea incontinenței. Pentru a fi mai eficiente, se consumă 50 de grame de semințe de dovleac dimineața pe stomacul gol. Mai pot fi consumate alături de cereale, salate sau în alte preparate culinare.

Citește și: Alimente care irită vezica urinară. Ce ar trebui să eviți

Urinezi des? Combate constipația

Uneori, constipația poate mări presiunea pe vezica urinară. O poți preveni prin exerciții fizice regulate și printr-o dietă bogată în fibre. Include în meniul tău leguminoase, legume, fructe și cereale integrale. Pentru un efect mai rapid, consumă dimineața două linguri din următorul amestec pe care îl vei ține la frigider: o cană cu suc natural nediluat de mere, o cană de tărâțe de grâu și 3/4 de cană de suc natural de prune. Evită îndulcitorii artificiali, ciocolata, citricele, băuturile carbogazoase, mâncărurile condimentate.

Citește și: Tratamente naturale pentru vezică hiperactivă. Nu vei mai urina prea des!

Urinezi des? Frunzele de mesteacăn sunt indicate pentru tratarea afecțiunilor vezicii urinare

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Frunzele de mesteacăn au proprietăţi diuretice şi antiedematoase. Preparatele standardizate de frunze de mesteacăn acţionează în uro-litiaze renale, în afecţiunile bacteriene şi inflamatorii ale căilor urinare inferioare, altele decât cele de retenţie hidrica subcutanată. Acestea măresc diureza și stimulează puternic eliminarea compuşilor azotaţi şi a clorurilor. Au și acţiune coleretică şi bacteriostatică asupra Bacilului anthracis și asupra Stafilococului auriu şi alb Oxford. Se prepară sub formă de infuzie din frunze (2 linguriţe la o cană cu apă). Se lasă la răcit. Când temperatura a ajuns la 40ºC, se neutralizează cu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. După 6 ore se strecoară şi se beau 2—3 căni pe zi. Nu prezintă contraindicații,” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com