Apele terapeutice trebuie să conțină cel puțin un gram pe litru de minerale dizolvate. Cantitatea pe care trebuie să o bei depinde, însă, nu numai de gradul de mineralizare, dar și de stadiul bolii de care suferi. Apele puțin mineralizate, cum sunt cele pe care le găsim în comerț, pot fi băute în cantități mari. Dar apele cu un grad înalt de mineralizare trebuie consumate cu precauție.
Bronșitele, tratate la Govora
Apele bogate în iod și brom din stațiunea Govora sunt excelente pentru tratarea afecțiunilor respiratorii precum bronșitele cronice, astmul sau emfizemul pulmonar. Datorită conținutului ridicat de minerale, apele din Govora sunt indicate și pentru afecțiunile neurologice precum parezele sau pentru sinuzite, amigdalite, laringite sau micoze ale aparatului respirator. Apele minerale din Slănic Moldova, carbogazoase și sulfuroase, sunt de asemenea benefice persoanelor care se confruntă cu afecțiuni ale căilor respiratorii.
Ape minerale, bune pentru cardiaci
Mineralele care fortifică inima sunt principiile active ale apelor din Borsec. Efectele lor terapeutice sunt recunoscute pe plan internațional. Insuficiența cardiacă, hipertensiunea, precum și alte boli car-diovasculare sunt ameliorate semnificativ în timpul curelor de 18 zile. Izvoarele din Tușnad, bogate în calciu magneziu, potasiu și fier, având o mineralizare totală de 2,5 g/l, sunt excelente pentru persoanele care suferă de diverse tulburări cardiace.
Sursa foto: 123rf.com / Antonio Guillem