Uleiuri esențiale de mentă, împotriva durerilor de cap

Masajul cu ulei de mentă în zona tâmplelor este un leac imbatabil împotriva durerilor de cap și a migrenelor. În zona spatelui relaxează mușchii și îmbunătățește circulația. Poate ajuta și împotriva grețurilor în sarcină. Se mai pot pune 4-5 picături în lampa de aromoterapie pentru a trata guturaiul sau alte probleme respiratorii. Intern, se iau una-două picături diluate în apă călduță pentru o digestie mai bună și pentru a preveni balonarea. Acest procedeu este contraindicat în constipația cronică. Nici persoanele care nu suferă de această afecțiune nu trebuie să depășească doza recomandată pentru că altfel pot avea dureri abdominale, greață sau vărsături.

Uleiul de lavandă combate insomnia

Utilizarea florilor de levănțică este indicată în insomnie, iritațiile stomacale de natură nervoasă, meteorism și în disconfort intestinal”, spune Dr. Bojor, care recomandă administrarea uleiului esențial în cantitate de una până la patru picături la o linguriță cu zahăr. În insomnii mai poți să pui două picături de ulei esențial de lavandă pe pernă sau în lampa de aromoterapie din dormitor.

Uleiul de cânepă, reglator al sistemului imunitar

Dr. Rareș Simu, Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Dr. Rareș Simu, Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Uleiul de canepa este un excelent reglator al sistemului imunitar. Este util și în cazurile în care aceasta este scăzută, iar persoana se îmbolnăvește ușor, dar și în cazurile în care pacientul are boli autoimune, în care celulele cu rol de apărare luptă împotriva propriului corp. Uleiul de cânepă stimulează sistemul osteoarticular și endocrin. Hrănește celulele creierului, ceea ce asigură o memorie mai bună, procese de învățare ușurate și inteligență crescută. De aceea, este ideal pentru studenții care sunt în sesiune. În plus, conține și aminoacizi, care intră în compoziția proteinelor, au un rol foarte important în organism. Uleiul de cânepă este contraindicat doar în cazul diskineziilor biliare, dar și atunci se poate lua sub formă de capsule, dar nu trebuie consumat ca atare. Poate fi administrat copiilor chiar de când se începe diversificarea.

Sursa foto: 123rf.com / Lukas Gojda