Uleiul de ricin conține o concentrație mare de acizi grași nesaturați, ceea ce îi dă calitățile curative. Semințele de ricin conțin o toxină care poate provoca moartea, dar aceasta nu este prezentă în uleiul de ricin. De aceea, nu consuma semințe de ricin și folosește uleiul cumpărat din surse sigure. Nu încerca să-l preprari tu.

Principalele utilizări ale uleiului de ricin

Principalele utilizări ale uleiului de ricin sunt tratarea problemelor gastrointestinale (mai ales în caz de constipație) și urinare. Poate fi folosit cu succes în diferite infecții sau inflamații. Stimulează funcționarea sistemului imunitar. În prezent, se efectuează studii pentru a confirma potențialul său antitumoral. În plus, există fitoterapeuți care îl recomandă pentru buna funcționare a sistemului limfatic, atunci când este folosit pentru uz extern. Uleiul de ricin are și proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice. Este indicat, pentru uz extern, în nenumărate probleme ale pielii.

Cum folosești uleiul de ricin

Cantitatea de ulei de ricin stabilită de specialiști pentru uz intern ar trebui să fie de maximum 0.7 mg/kg. În general, adulții vor lua o lingură pe zi, iar copiii o linguriță. Trebuie atenție îna dministrare, pentru că, de obicei, are efecte puternic purgative în următoarele 6 ore de la ingerare. Poate fi consumat 90 de zile la rând. Totuși, pot exista și efecte secundare (erupții pe piele, diaree, crampe stomacale), așa că este bine să fi prudentă atunci când îl folosești, mai ales dacă suferi deja de crampe stomacale, colon iritabil, ulcer, hemoroizi, colită, prolaps, diverticulită sau ai suferit de curând o intervenție chirurgicală.

Cele mai importante afecțiuni pentru care este recomandat:

Citește și:

Secretele utilizării uleiului de ricin pentru frumusețe

Sursa foto: 123rf.com