Unul dintre uimitoarele beneficii pentru sănătate ale dovleacului este că îmbunătățește vederea. O cană de dovleac copt pasat conține mai mult de 200% din doza zilnică recomandată de vitamina A. De aceea, dovleacul îți păstrează ochii sănătoși. Vei putea vedea mai bine chiar și în lumină slabă.

Dovleacul este, de asemenea, bogat în beta-caroten care îi dă culoarea portocalie. Acesta este transformat de corp într-o formă de vitamină A pentru protecție suplimentară.

Încearcă această supă cremă de dovleac!

Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale dovleacului: Ajută la scăderea în greutate

Dovleacul este o sursă de fibre. O cană de dovleac copt pasat conține trei grame de fibre și doar 49 de calorii. Te va face să te simți sătulă mai mult timp cu un aport mai mic de calorii.

O dietă bogată în fibre te ajută să mănânci mai puțin. Astfel, vei pierde kilograme.

Slăbitul după vârsta de 40 de ani: ce este important să cunoști

Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale dovleacului: Semințele de dovleac previn bolile de inimă

Nucile și semințele, inclusiv cele de dovleac, sunt bogate în mod natural în anumite substanțe chimice care reduc nivelul LDL-ului (colesterolul „rău”) din sânge.

Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale dovleacului: Poate reduce riscul de a face cancer

Ca și tovarășii lui portocalii, morcovul sau cartoful dulce, dovleacul conține beta-caroten. Acesta este un antioxidant puternic, care poate juca un rol în prevenirea cancerului.

Varza murată luptă împotriva cancerului, grăsimilor și a bolilor de inimă

Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale dovleacului: Protejează pielea

Aceeași antioxidanți care luptă cu celulele canceroase, te pot ajuta și la menținerea unui ten fără riduri cât mai mult timp.

Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale dovleacului: Îți dă o stare de spirit bună

Semințele de dovleac sunt bogate în aminoacidul numit triptofan. Acesta stimulează producția de serotonină, numit și ”hormonul fericirii”. O mână de semințe de dovleac prăjite te pot ajuta să ai o stare de spirit bună.

Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale dovleacului: Te ajută să te refaci după antrenamente

După un antrenament greu la sală mănânci o banană pentru a-ți reface rezervele de potasiu de care au nevoie mușchii tăi? Află că o cană de dovleac gătit are mai mult potasiu decât o banană.

Pentru a beneficia de calătățile uimitoare ale dovleacului poți prepara niște rețete inedite:

Sursa foto: 123rf.com