Stochează în dulăpiorul de medicamente sau ia cu tine în concendiu aceste remedii care formează trusa naturistă pentru urgențe medicale minore. Totuși, dacă problema nu se ameliorează sau chiar se înrăutățește cu timpul, mergi la medic.

Ce trebuie să conțină trusa naturistă pentru urgențe medicale minore:

Aloe Vera Gel

Gelul care conține aloe vera ajută la reducerea inflamațiilor provocate de arsuri minore – fie provocate de soare, fie de mici accidente la bucătărie. Are efect natural antibacterian și stimulează regenerarea țesuturilor.

Trusa naturistă pentru urgențe medicale minore. Cremă sau gel cu arnică

Un alt lucru lucru care nu ar trebui să lipsească din casa ta este crema sau gelul care conține arnică. Arnica are calități antiinflamatoare și stimulează circulația. Ajută în cazul durerilor de spate, durerilor musculare și a vânătăilor. Atenție, nu se aplică niciodată pe răni deschise.

Trusa naturistă pentru urgențe medicale minore. Cărbunele medicinal

Este leacul ideal pentru balonare și gaze intestinale. Extrage excesul de acid și gaze acumulate în stomac. Calmează rapid indigestia, refluxul gastroesofaginan și balonarea.

Trusa naturistă pentru urgențe medicale minore. Loțiune cu hamamelis

Este un foarte bun remediu natural pentru acnee și alte probleme ale pielii. Are calități astringente, antiinflamatoare și calmante.

Mușețelul

Sub formă de ceai, loțiune sau cremă, mușețelul face minuni pentru sănătate și este esențial să-l ai în trusa naturistă pentru urgențe medicale minore. Are efect ușor sedativ, antispasmodic, antiinflamator și antibacterian. De aceea, poate fi de ajutor în cazul a numeroase probleme de sănătate.

Trusa naturistă pentru urgențe medicale minore. Cuișoarele

Cuișoarele sunt unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile de dinți. În plus, previne problemele dentare. Are efect antiseptic, antiinflamator, analgezic și antibacterian. Uleiul de cuișoare aplicat pe piele ține insectele departe.

Citește și: Tusea trece cu ceai de ceapă

Sursa foto: 123rf.com