Mai puțin estrogen înseamnă o piele predispusă mai ușor la uscare și ridare. Din fericire, poți opri timpul cu ajutorul unor trucuri pentru un ten frumos chiar și după 50 de ani. Învață să-ți îngrijești pielea. La această vârstă, ai nevoie de un alt fel de tratament.

Tenul tău și menopauza

Menopauza cauzează multe schimbări inclusiv în ce privește tenul. Corpul nu mai produce atât de mult colagen, iar elasticitatea pielii scade dramatic. În plus, este mai uscată din cauza schimbărilor hormonale. Arată urât mai ales în zona gâtului, a buzelor și a obrajilor. Ridurile fine de la 30-40 de ani se adâncesc.

Trucuri pentru un ten frumos chiar și după 50 de ani: Nu uita de demachiere

Curățarea tenului este un pas important, mai ales la vârsta ta. Pe măsură ce îmbătrânești, tenul devine mai uscat și i-ar prinde bine extra hidratare. Cheia este să folosești un demachiant potrivit pentru tenul uscat. Deci, optează pentru un demachiant onctuos. Nu mai folosi geluri de curățare care îți pot usca tenul. Mai poți opta pentru următoarea rețetă absolut naturală: spală-ți tenul cu miere. Folosește această rețetă pentru a prepara un demachiant pe bază de miere.

Trucuri pentru un ten frumos chiar și după 50 de ani: Hidratarea e cheia

După menopauză, tenul devine mai uscat pentru că glandele sebacee nu mai sut atât de active. De aceea, ai nevoie de o cremă care să-ți ofere un nivel de hidratare mai ridicat de până acum.Prepară-ți singură o mască pentru revigorarea tenului și calmarea cearcănelor cu cafea!

Trucuri pentru un ten frumos chiar și după 50 de ani: Încă ai nevoie de factor de protecție SPF

Chiar dacă ridurile și cancerul de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la soare de la 20 și 30 de ani, tot mai ai nevoie de protecție anti raze UV. Acum, tenul tău are mai puțin pigmenți naturali care să îl protejeze. Folosește crème cu SPF de 30 sau mai mult în fiecare zi, chiar și atunci când nu mergi la plajă. Iată cum îți poți prepara singură o cremă cu factor de protecție din ingrediente naturale.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com