Arsurile stomacale în sarcină au două cauze principale: modificările hormonale și creșterea presiunii asupra stomacului de către uterul în creștere. Stomacul tău este sub presiune, ceea ce înseamnă că mâncarea și acidul sunt împinse în esofag. Se întâmplă frecvent să ai arsuri stomacale în timpul primului și al treilea trimestru de sarcină. De aceea, este important să folosești aceste trucuri pentru a calma arsurile stomacale în sarcină

Arsurile stomacale în sarcină nu pot fi tratate cu orice medicație. Medicamentele nu sunt recomandate pentru arsurile la stomac în sarcină, deoarece acestea pot avea efecte negative asupra copilului nenăscut. În schimb, există trucuri care te pot ajuta să rezolvi această problemă și să menții o sarcină sănătoasă.

Trucuri pentru a calma arsurile stomacale în sarcină : mânâncă mai puțin, dar mai des

Faptul că ești însărcinată nu înseamnă că trebuie să mănânci cât pentru doi. Este doar un mit nejustificat. Copilul nu are nevoie de același aport caloric ca un adult. De fapt, supraalimentarea este un mare „NU”, deoarece poate înrăutăți simptomele arsurilor la stomac. Un stomac prea plin poate înrăutăți simptomele. Deci, în loc de trei mese copioase pe zi, ia cinci sau șase mai ușoare.

Mănâncă încet și mestecă bine. De asemenea, evită să mănânci sau consumă doar o cantitate mică de alimente ușoare cu două-trei ore înainte de a merge la culcare. Simptomele arsurilor la stomac se pot agrava dacă te întinzi în pat la scurt timp după terminarea cinei.

Arsurile stomacale în sarcină se calmează dacă dormi pe partea stângă

Indiferent dacă eștă însărcinată sau nu, experții în sănătate recomandă să dormi pe partea stângă dacă suferi de arsuri stomacale. Este mai dificil pentru acid să curgă în esofag în timp ce ești în această poziție.

La femeile gravide, o poziție de dormit pe partea stângă va împiedica, de asemenea, ficatul să preseze uterul și favorizează fluxul sangvin către făt. În plus, această poziție poate ajuta la ameliorarea durerii de spate și te va ajuta să te bucuri de mai multe ore de somn.

Leacuri din cămara ta pentru arsurile stomacale


Folosește o pernă înaltă pentru a calma arsurile stomacale în sarcină


Pentru a preveni arsurile
stomacale în sarcină, poți ridica capul patului sau folosi o pernă înaltă. Încearcă să ridici capul patului tău la aproximativ 60 cm. Poți utiliza perne speciale, din burete sau din spumă. Cele moi sau din puf nu sunt bune în acest caz.Acest truc va avea efect bun și asupra și refluxul esofagian în timpul somnului.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com