Exercițiul fizic este cel mai bun tratament care previne durerile articulare. Citește și despre alte trucuri care te scapă de durerile de spate.

Mișcarea te ajută să îți menții greutatea sau să slăbești, reduce durerea, crește mobilitatea încheieturii și îmbunătățește circulația sangvină. Cele mai indicate atunci când ai această problemă sunt mersul pe jos, înotul și gimnastica în apă. Folosește și următoarele trucuri care te scapă de durerile de spate pentru o vară fără probleme.

Citește și: De ce apar durerile musculare. Cele mai întâlnite cauze

Trucuri care te scapă de durerile de spate: Odihnește-te

Nu exagera cu efortul. Treburile vor fi tot acolo și nu va folosi nimănui dacă nu vei mai putea face nimic câteva zile din cauza unei crize. Așa că, atunci când simți că ai obosit, oprește-te din ceea ce faci chiar în acel moment și mergi să te întinzi sau, dacă nu ai posibilitatea, stai relaxată pe un scaun sau într-un fotoliu cât mai comod. Nu amâna și rămâi cât timp este necesar ca să te refaci. Uneori, când este nevoie, poți apela la atele sau la un baston care va reduce presiunea greutății pe articulație. Un somn odihnitor noaptea sau după-amiază te ajută să te simți mai bine.

Citește și: Moduri naturale de a scăpa de grăsimea de pe burtă

Trucuri care te scapă de durerile de spate: Folosește puterea plantelor medicinale

Mușețelul, ghimbirul, călinul și valeriana ajută la calmarea durerilor și au efect antiinfl amator. Poți să bei ceai din aceste plante sau să aplici comprese cu infuzie concentrată pe locul afectat. Acestea pot fi fi erbinți sau reci – cele calde îmbunătățesc circulația sangvină, scad durerea și cresc mobilitatea încheieturilor; cele reci reduc infl amațiile. Ține cont de faptul că valeriana are efect sedativ, așa că nu consuma acest ceai înainte de a conduce un autoturism sau de a face alte lucruri care necesită atenție sporită.

Trucuri care te scapă de durerile de spate: Prișnițe

Făina de muștar negru are darul de a face să dispară durerile de spate sau articulare. Se face un terci din făină de muștar și puțină apă. Se pune între două tifoane și se aplică local. Se mai poate masa zona afectată cu glicerină amestecată cu o cantitate egală de tinctură de ardei iute. În cazul în care pielea e foarte sensibilă, locul se va unge înainte cu o cremă grasă, apoi se va șterge cu tifon. Abia după aceea se va aplica prișnița. Se lasă doar câteva minute, pentru că altfel poate produce ulcerații ale pielii.

Trucuri care te scapă de durerile de spate: Bea ceai de ”lemn dulce”

Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă lemnul dulce pentru a trata reumatismul și artrita, deoarece are efect antiinflamator. „Se consumă sub formă de pulbere, în catitate de 5-10 g/zi. Se mai face un decoct din 4-5 g rădăcină mărunţită la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi după masă. Se pot lua și capsule care conțin lemn dulce, de la magazine cu produse naturale. Se folosesc conform indicațiilor de pe prospect. Cura trebuie să nu depășească 4-6 săptămâni, dacă nu există o altă recomandare medicală. E contraindicat în cazul problemelor fi catului, în ciroză, hipocalcemie, în afecțiuni grave renale. Nu se recomandă în timpul sarcinii.”

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Trucuri care te scapă de durerile de spate: Bea ceai de crețușcă

„Crețușca este un astringent tonic, iar florile sale sunt considerate un bun adjuvant în tratamentul reumatismului articular acut. Se face infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă și se beau două căni pe zi. Extern, se fac frecții locale cu tinctură. Nu prezintă contraindicații decât la persoanele cu sensibilități la salicilați (prezenți și în aspirină). Intern, crețușca va fi evitată de femeile însărcinate. Gheara mâței este o altă plantă de mare folos în reumatism. Pe lângă acțiunea imunostimulantă, este un foarte bun antiinflamator. Se folosește doar sub formă de produse standardizate și aprobate de Ministerul Sănătății din țara noastră. Se iau doar la recomandarea medicului și se întrebuințează conform prospectului. Nu se recomandă în timpul sarcinii sau alăptării.”

Sursa foto: Pinterest