Folita nu este o problemă gravă și, de obicei, trece în două-trei săptămâni. Totuși, poate cauza dureri și iritații. Poate fi și neplăcută la vedere. Infecțiile severe pot lăsa în urmă cicatrici. Există remediieficiente și poți trata foliculita prin metode naturale.

Tratează foliculita prin metode naturale. Folosește comprese calde

Atunci când observi că ai foliculită, primul pas este să aplici o compresă caldă pe zona afectată. Va calma iritația și va reduce durerea. Compresa caldă stimulează circulația sangvină și ajută procesul de vindecare.

Fierbe două căni de apă în care ai dizolvat o linguriță de sare grunjoasă. Lasă să se răcească puțin. Înmoaie în apă un prosop din bumbac și stoarce. Pune pe zona afectată și lasă să acționeze 10 minute. Repetă procedeul de trei până la cinci ori pe zi.

Epilarea cu ceară. Cum previi iritațiile

Tratează foliculita prin metode naturale. Folosește turmeric

Turmericul, condiment folosit la gătit este un bun remediu și pentru foliculită. Are un puternic efect amtibiotic care combate bacteriile, una din principalele cauze ale foliculitei. Este și un bun antiinflamator. De aceea, reduce inflamațiile, mâncărimea și durerea.

Pentru uz extern, amestecă o jumătate de linguriță de praf de turmeric cu ulei de cocos lichid sau de măsline până când se formează o pastă. Aplică pe zona afectată. Lasă să acționeze o oră sau două, după care clătește. Aplică zilnic până la vindecare.

Este util și pentru uz intern. Adaugă o linguriță de turmeric înntr-o cană cu lapte călduț. Bea acest lichid de două ori pe zi. Află mai multe despre laptele de turmeric și despre cum se poate prepara în perioada postului.

Tratează foliculita prin metode naturale. Folosește oțet de mere

Un tratament ușor și ieftin al foliculitei este oțetul de mere. Conține substanțe antibacteriene, antiseptice și antivirale.

Pentru uz extern, amestecă o parte de oțet de mere și două părți de apă călduță. Înmoaie o bucată de vată în el și stoarce. Unge zona afectată. Lasă să acționeze timp de 10 minute, după care clătește. Aplică după aceea ulei din nucă de cocos pentru a păstra hidratarea zonei.

Pentru uz intern, adaugă una sau două lingurițe de oțet de mere într-un pahar cu apă. Poți îndulci cu una-două lingurițe de miere. Se beau unul-două pahare pe zi.

Citește mai multe despre foliculită în dicționarul medical!

Sursa foto: 123rf.com