Tratează arsurile solare prin metode naturale: folosește uleiurile

Poți face o baie călduță în care să adaugi 10 picături de ulei de mușețel și 10 picături de ulei de lavandă. Când ieși din cadă, te ștergi prin tamponare cu un prosop moale, fără să te fi clătit. Pielea se va hidratata mai bine și disconfortul va dispărea în scurt timp. O altă metodă bună este să masezi zona afectată cu ulei de măsline. Mai poți adăuga în compoziția emulsiei câteva picături de ulei de mușețel și lavandă.

Tratează arsurile solare prin metode naturale: Comprese cu ceai verde

Tratează aceste arsuri solare prin metode naturale. Nu este greu. Poți să faci o infuzie dintr-o linguriță de ceai verde la o cană cu apă clocotită. Se lasă acoperită cinci minute, după care se strecoară. Se lasă să se răcească și se aplică o compresă cu ceai pe zona afectată. Se lasă să acționeze timp de 10 minute. Se poate face acest tratament de mai multe ori pe zi.

Citește și: Cum prepari singură alifie vindecătoare pentru arsuri și probleme dermatologice

Tratează arsurile solare prin metode naturale: Bea suficiente lichide

Este important să bei suficiente lichide (apă plată sau ceai de plante neîndulcit) pentru a te rehidrata. Trebuie să fii atentă și la ce mănânci. Pentru a te restabili complet, ai nevoie de un aport crescut din vitaminele C, A și E. Poți lua suplimente, dar și adăuga în meniul tău ulei de in. Consumă multe fructe, legume crude și sucuri naturale proaspăt stoarse.

Citește:

Sursa foto: 123rf.com