Boala este mai frecventă la adolescenți și la adulții tineri. Cele mai multe persoane peste 30 de ani sunt deja imune pentru că au fost expuse deja la virus. Totuși, cei care fac boala mai târziu suferă mai mult din cauza ei. Printre simptome se numără oboseala, durerile în gât, febra, inflamarea ganglionilor de la baza gâtului și de la subțioară, amigdale umflate, dureri de cap și iritații ale pielii. Află cele mai bune tratamente naturiste pentru mononucleoză (boala sărutului) care te ajută să scapi mai repede de simptomele neplăcute.

Tratamente naturiste pentru mononucleoză (boala sărutului). Uleiul din nucă de cocos

Uleiul din nucă de cocos conține acizi grași cu acțiune antivirală foarte eficientă. De aceea, este indicat în caz de mononucleoză, dar și de gripă, pojar, herpes, hepatită sau HIV. Bineînțeles, în cazurile grave aduce o oarecare ameliorare, dar nu vindecă boala. De aceea, terapia alternativă trebuie folosită alături de tratamentul clasic indicat de medic.

Pentru a trata infecția, consumă în fiecare zi câte una până la trei linguri de ulei de nucă de cocos extra-virgin. Tratamentul continuă până dispare infecția. Pentru a preveni, folosește ulei de nucă de cocos zilnic în alimentația ta.

Tratamente naturiste pentru mononucleoză (boala sărutului). Vitamina C

Vitamina C este foarte importantă în tratarea mononucleozei. Susține sistemul imunitar și scurtează durata unei crize. Studii medicale arată că o doză mare administrată intravenos de vitamina C diminuează durata infecției cu virusul Epstein-Barr.

Dacă medicul nu îți prescrie administrarea intravenoasă a vitaminei C, o dietă bogată în această vitamină îți va fi de folos. Mănâncă legume și fructe proaspete sau sucuri făcute în casă. Alimente bogate în vitamina C sunt măceșele, ardeiul gras, varza, broccoli, căpșunele, lămâile, portocalele, grepefrutul, kiwi, ananasul, murele, roșiile, spanacul etc.

4 alimente esențiale cu vitamina C

Tratamente naturiste pentru mononucleoză (boala sărutului). Oțetul de mere

Un alt tratament eficient pentru ”boala sărutului” este oțetul de mere. Are calitate antivirală și combate infecția. În plus, conține vitamine și minerale care susțin sitemul imunitar să lupte cu boala și grăbesc însănătoșirea.

Amestecă o lingură de oțet de mere într-o cană cu apă călduță. Adaugă puțină miere și amestecă. Bea acest preparat de două ori pe zi până la îmnsănătoșire. Alternativ, poți face gargară cu una până la trei linguri de oțet de mere amestecate într-un pahar cu apă călduță. Se poate face gargară de mai multe ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru mononucleoză (boala sărutului). Odihna este foarte importantă

Unul dintre cele mai bune moduri de a trata mononucleoza este să te odihnești. Boala te face să te simți epuizată. Eforturile de a lucra ca de obicei te pot face să te vindeci mult mai greu. Odihnește-te suficient și dormi atât cât simți nevoia.

Citește mai multe despre Mononucleoza (boala sărutului) în dicționarul medical!

Sursa foto: 123rf.com