Tratamentul este extern, local, pentru a scăpa de supărătoarele mâncărimi, dar și intern pentru a calma alergia. Ar trebui și să eviți medicamentele eliberate fără prescripție medicală care ar fi putut genera această reacție. Nu purta lenjerie sau haine prea strâmte și din materiale sintetice. Nu face băi sau dușuri fierbinți. Dacă nu trece în două-trei zile, apar și alte reacții alergice, cum ar fi respirația grea (weezing), respirație rapidă sau leșin, mergi de urgență la medic.

Aloe vera atenuează orice mâncărimi

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

”În alergii, preparatele din Aloe vera atenuează pruritul și previn erupțiile cutanate”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor care recomandă asocierea tratamentului extern cu cel intern. Poți consuma suc de aloe vera, produs în casă, dacă ai o plantă de Aloe la ghiveci. Se iau două frunze mari și se decojește partea dură a frunzei până se ajunge la miezul gelatinos. Acesta se pune în blender și se adaugă suc de lămâie, de portocale sau de grepfrut, pentru a da un gust mai bun. Se păstrează la frigider. Se iau una-două linguri de gel de aloe (pentru adulți) sau o linguriță (pentru copii) de trei ori pe zi. Mai poate fi procurat și din comerț, cu mențiunea să fii atentă să conțină peste 90 % suc de Aloe vera.

Coacăzul negru, antialergic

Preparatele din frunze de coacăz negru au proprietăți antialergice și antiinflamatoare. Ajută la reducerea producției de histamină, substanță care provoacă reacțiile alergice. Pentru ca să uiți de mâncărimi, bea o infuzie dintr-o lingură de frunze la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi. Se pot face cure de câte șase luni pe an. Se mai ia sub formă de extract gemoterapeutic din muguri de coacăz negru. Preparatul se găsește în comerț sub și se administrează conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Sursa foto: 123rf.com